Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

5 rase de câini adaptabili

Data publicării: 02/02/2023

Să ai un animal de companie este o responsabilitate mare, iar primirea unui câine necesită pregătiri deosebit de amănunțite. Câinii de unele rase sunt mai adaptabili și mai ușor de îngrijit și dresat. Dacă nu am avut câini până acum, este recomandat să alegem dintre aceste rase. Bineînțeles, pentru a lua decizia corectă, trebuie să luăm în considerare și alte aspecte.

Basset Hound

În general se poate spune că blănoșii din rasa Basset Hound sunt adaptabili, relaxați și puțin leneși. Sunt de talie medie, nu foarte activi. Au abilități excelente de vânătoare, deși majoritatea stăpânilor nu testează acest lucru. Ceea ce putem aprecia cu adevărat este că au o răbdare extraordinară cu copiii. Pe lângă toate acestea, sunt ușor de dresat și nu am crede, dar pot fi foarte buni în unele sporturi pentru câini. Sunt extrem de prietenoși și iubesc oamenii, așa că, dacă petrecem mult timp cu prietenul nostru patruped, legătura dintre noi va fi cu siguranță foarte strânsă.

Deoarece câinii Basset Hound sunt predispuși la obezitate, se recomandă să-i plimbăm în fiecare zi. Deși părul lor scurt cade adesea, au nevoie de o îngrijire minimă. În general, sunt sănătoși.

Beagle

Câinii Beagle se numără printre cele mai ușor de ținut rase de câini, de obicei sunt veseli, prietenoși și curioși. Iubesc compania și, datorită naturii lor bune, pot deveni un membru adorabil al familiei.

Merită să știm despre ei că sunt foarte activi și au nevoie de multă mișcare, așa că ar trebui să aducem acasă un Beagle numai în cazul în care ne place să mergem la plimbări lungi și să ne jucăm mult. Dacă alegem un cățel dintr-un loc potrivit, nu trebuie să ne facem deloc griji cu privire la bolile genetice.

Collie cu păr lung

Dacă ne dorim un prieten patruped inteligent și dispus să ne facă pe plac, atunci cu siguranță nu vom fi dezamăgiți de un Collie. Sunt faimoși pentru abilitățile lor de păstorire și protecție, dar în același timp sunt capabili să prospere atât în mediul rural, cât și în oraș. Sunt animăluțe adorabile care ne atrag atenția și sunt deosebit de receptivi.

Câinii din rasa Collie înțeleg emoțiile umane și se înțeleg bine cu copiii. Ei învață rapid și ușor. Sunt blânzi, liniștiți și au o personalitate retrasă. Blana lor are nevoie de periaj săptămânal, dar probabil că nu trebuie să ne facem griji cu privire la mirosuri.

Labrador Retriever

Labradorii sunt căței foarte populari, pot fi dresați să facă aproape orice. Datorită naturii lor prietenoase și deschise, ei pot fi parteneri excelenți, dar sunt deosebit de buni ca fiind câini de vânătoare, ghid sau de serviciu.

Un Labrador este, de asemenea, o alegere ideală pentru familii, deoarece se înțeleg bine cu copiii și cu alte animăluțe. Le place să se joace, să se distreze și sunt bucuroși să ajute. Sunt extrem de energici, putem chiar să facem sport cu ei. Blana lor scurtă trebuie să fie îngrijită doar ocazional. De obicei trăiesc o viață lungă și sănătoasă.

Papillon

În comparație cu majoritatea câinilor de talie mică, Papillonii sunt remarcabil de activi, le place să se miște și să se joace în aer liber, dar bineînțeles că pot fi distrați și dresați cu ușurință și în apartament. Sunt câini foarte inteligenți, ascultători și prietenoși, iar dresajul lor este simplu. Deși unii pot fi timizi, cei mai mulți se înțeleg bine cu străinii și cu alte animăluțe. Îi putem alege în siguranță lângă copii.Au o blană lungă- medie fără substrat, însă au nevoie de îngrijire regulată.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!