Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu
Când vine vorba de îngrijirea animăluțului tău: Nu întreba pe oricine. Întreabă-ne pe noi!

Când vine vorba de îngrijirea animăluțului tău: Nu întreba pe oricine. Întreabă-ne pe noi!

Când vine vorba de îngrijirea adecvată și menținerea sănătății animăluțelor, stăpânii pot avea mai multe întrebări. A avea întrebări este un lucru natural, însă contează cui îi punem aceste întrebări. La Fressnapf suntem bucuroși să îți oferim sfaturi pentru a ne asigura că ai toate cunoștințele necesare pentru a avea grijă de animăluțul tău în mod corespunzător.

Ce trebuie să iei în considerare în cazul îngrijirii ochilor și a urechilor?

Pentru majoritatea animalelor, nu este necesară o îngrijire specială a ochilor și a urechilor. Cu toate acestea, merită să verifici în mod regulat ambele pentru a putea identifica eventualele anomalii, iar dacă este necesar, să le putem arăta veterinarului cât mai curând posibil. Nu trebuie niciodată aplicate lichide în urechi sau ochi fără prescripție veterinară. Unele rase cresc în mod natural păr în urechi, care trebuie îndepărtat regulat de către un specialist. De asemenea, este important ca părul să nu afecteze vederea animalului. Poți curăța ușor ochii cu o cârpă umedă.

Îngrijirea corespunzătoare a blănii este importantă, în special pentru iepurii cu părul lung. În primul rând, trebuie îndepărtate firele de păr moarte, pentru a păstra zona ochilor și nasului curate. În același timp, trebuie să te asiguri că nu sunt prinse excremente în blana iepurașului, fiindcă acestea pot atrage muștele sau alte insecte. Este frecventă formarea bilelor de păr (tricobezoar) în stomacul iepurașului.  Acestea sunt mingi de păr care pot fi înghițite de animaluțe. Tricobezoarul poate pune în pericol viața iepurașilor, blocând intestinele. În unele cazuri, ar putea fi benefică și tunderea blănii. Indiferent de specia pe care o deții, la Fressnapf vei găsi accesorii excelente pentru îngrijirea blănii iepurașului tău!

Ajută ghearele să se tocească în mod natural! Acest lucru este ușor pentru animalele crescute în aer liber, precum și pentru câinii care se plimbă des și pisicile care folosesc în mod regulat suportul de zgâriat, deoarece astfel ghearele se uzează în mod natural. În cazul rozătoarelor și al păsărilor este de asemenea important să încurajezi acest lucru. În cazul rozătoarelor, mișcarea intensă pe diferite suprafețe de podea și săpatul ajută mult, iar în cazul păsărilor, utilizarea stinghilor din lemn de diferite diametre și durități pot ajuta la prevenirea creșterii excesive a ghearelor.
Dacă ghearele devin prea lungi va trebui să introduci mai multe activități pentru tocirea acestora. Este însă esențial să programezi animăluțul din când în când la pedichiură.

Găsește produsele potrivite pentru animăluțul tău!

Îngrijirea și întreținerea regulată este baza unei vieți lungi și sănătoase. Fie vorba de pisici, câini, rozătoare, păsări, reptile sau locuitori de acvariu, la Fressnapf vei găsi produsele potrivite pentru animăluțul tău. De la hrana sănătoasă la produse de îngrijire, vei găsi soluția potrivită pentru toate nevoile animăluțului tău.

Produse de îngrijire pentru animăluțe:

Pentru câini

Pentru câini

La Fressnapf poți găsi tot ce ai nevoie pentru îngrijirea cățelului tău, de la produsele pentru îngrijirea ochilor, la pensetele pentru extragerea căpușelor.

Pentru pisici

Pentru pisici

Pisicile sunt animale foarte curate. La Fressnapf vei găsi, de asemenea, produse utile pentru îngrijirea felinelor.

Pentru rozătoare

Pentru rozătoare

Și rozătoarele au nevoie de îngrijire regulată. Fie vorba de unghiere sau de nisip pentru rozătoare, produsele noastre excelente sigur îți vor fi de folos!

Cere un sfat despre hrănirea animăluțului tău la magazinul Fressnapf preferat!

Colegii noștri experți sunt bucuroși să răspundă la toate întrebările legate de un regim alimentar în magazinele noastre, și să ofere soluții adecvate stăpâniilor și animalelor lor de companie.

Descoperă cele mai apropiate magazine Fressnapf