Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu
Când vine vorba de hrănirea animăluțului tău: Nu întreba pe oricine. Întreabă-ne pe noi!

Când vine vorba de hrănirea animăluțului tău: Nu întreba pe oricine. Întreabă-ne pe noi!

Când vrem să ne informăm despre hrănirea corectă a animalelor, este firesc să avem multe întrebări. Este însă foarte important să știm pe cine putem întreba în astfel de cazuri. La Fressnapf, suntem bucuroși să te sfătuim cu privire la hrănirea companionului tău și vom găsi soluția de hrănire ideală, bazată pe necesitățile individuale ale animăluțului tău.

Cum trebuie alcătuit meniul animăluțului nostru? Ce înseamnă un plan alimentar complet?

Fie că este vorba de un câțeluș, un pisoi, un hamster pitic sau o agama cu barbă, toate animalele au nevoie de nutrienți vitali –  cum ar fi proteinele, grăsimile, fibrele, vitaminele și mineralele – în dieta lor. Ingredientele potrivite depind de tipul regimului alimentar. Planul alimentar complet conține toți nutrienții necesari unei anumite specii de animale în cantitatea adecvată.

Cerealele funcționează în principal ca sursă de carbohidrați, motiv pentru care sunt și o sursă excelentă de energie. Ele însă conțin și proteine și alți nutrienți valoroși. Spre deosebire de lupi, câinii digeră foarte bine amidonul. Cu toate acestea, unii câini nu tolerează bine cerealele – în timp ce orezul, orzul sau secara nu cauzează probleme de obicei, consumul de grâu poate provoca simptome de intoleranță precum modificări la nivelul pielii sau indigestie la același câine. Dacă nu știi exact la ce tip de cereale este sensibil câinele tău, alegerea unui hrane fără cereale poate fi o soluție bună. La prepararea acestora se folosesc de obicei alte surse de carbohidrați, precum cartofii sau tapioca.

Pentru ca hrana făcută acasă să conțină toți nutrițienii necesari în cantități optime, trebuie selectate ingerdientele potrivite, iar acest lucru presupune o expertiză adecvată în subiectul nutriției. De asemenea, prepararea cărnii crude necesită respectarea strictă a măsurilor de igienă.

Iepurașii și porcușorii de Guineea necesită furaj verde bogat în fibre, precum diversele plante de luncă (ierburi, trifoi, păpădie, pătlagină etc.), care vor trebui completate cu fân. Mestecarea ierburilor bogate în fibre favorizează uzura dinților, având o funcție intestinală sănătoasă. În cazul porcușoriilor de Guineea, asigurați-vă că hrana lor este bogată în vitamina C – nu păstrați alimente proaspete prea mult timp.

Găsește produsele potrivite pentru animăluțul tău!

O dietă echilibrată este baza unei vieți lungi și active. Fie că este vorba de un pisoi, câțeluș, rozătoare, pasăre, reptilă sau locuitor de acvariu, la Fressnapf vei găsi cu siguranță hrana care să răspundă nevoilor individuale ale animalului tău de companie.

Descoperă brandurile noastre exclusive – hrană de calitate pentru animăluțul tău:

  • SELECT GOLD oferă calitate premium pentru toate nevoile
  • Rețete și ingrediente de calitate excelentă, gust minunat și digestabilitate ușoară
  • REAL NATURE oferă hrană naturală și adecvată pentru animăluțele tale
  • Descoperă rețetele premium REAL NATURE realizate din cele mai valoroase ingrediente ale naturii!
  • PREMIERE oferă produse adaptate animăluțelor și a nevoilor acestora
  • Produse de igienă excelente pentru pisicile pretențioase.

Cere un sfat despre hrănirea animăluțului tău la magazinul Fressnapf preferat!

Colegii noștri experți sunt bucuroși să răspundă la toate întrebările legate de regimul alimentar al animăluțului tău și să vă ofere soluții adecvate.

Descoperă cele mai apropiate magazine Fressnapf