Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Cum să protejăm lăbuțele câinelui iarna?

Data publicării: 08/11/2022

Odată cu vremea rece a sosit și perioada de stat în casă. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să renunți la activitățile în aer liber! Cât timp putem petrece afară cu blănosul nostru depinde în mod semnificativ de rasa lui. Unora le place foarte mult să alerge prin zăpadă, în timp ce altora nu le place nici măcar să-și facă treaba în aer liber. Cu toate acestea, indiferent de patrupedul pe care îl avem, protecția lăbuțelor este esențială.

Lăbuțele câinelui nostru pot suferi degerături, uscare și crăpare iarna, iar sarea și alte substanțe dăunătoare care ajung pe lăbuțe pot provoca iritații grave. Trebuie să facem tot ce putem pentru a preveni aceste probleme.

1. Pantofi de iarnă pentru câini

Purtarea pantofilor de iarnă pentru câini poate fi cea mai bună soluție pentru a proteja labele prietenului nostru blănos de zăpadă, gheață și sare, dar poate să nu fie cea mai ușoară cale. Pentru majoritatea animăluțelor nu le este ușor să poarte ceva în picioare. Obișnuirea cu pantofii va fi probabil un proces mai lung. La început, punem ghetele pe cățeluș pentru câteva minute doar în interiorul apartamentului, apoi mărim încet-încet timpul până când acesta se poate mișca confortabil în ele.

Este important să alegem pantofi de mărime potrivită, care să se potrivească cât mai perfect pe lăbuțele câinelui nostru. Pantofii prea mari sau prea mici pot face mai mult rău decât bine.

2. Cremă pentru protecția lăbuțelor

De exemplu, merită să cumpărăm crema pentru lăbuțe Panzi pentru animăluțul nostru, deoarece este ușor de utilizat și protejează excelent lăbuțele animalului și are, de asemenea, un efect hidratant, ceea ce înseamnă mult dacă pernuțele de la picioare sunt uscate și crăpate. În plus, poate fi de ajutor nu numai iarna, ci în orice perioadă a anului, când lăbuțele sunt expuse unui efort deosebit de mare.

3. Curățarea lăbuțelor

Din păcate, nu putem controla ce fel de substanțe chimice folosesc oamenii pentru a topi gheața și zăpada pe trotuare și drumuri. Materialele folosite în acest caz pot fi toxice pentru câinele nostru, așa că este foarte important să curățăm atent piciorușele când ajungem acasă. Acest lucru va și împiedica animăluțul din a-și linge lăbuțele pentru a aduna murdăria și sarea. Cel mai bine este să păstrăm o cutie de șervețele pentru animăluțe lângă ușă, dar un prosop moale și cald cu săpun poate fi, de asemenea, de ajutor. În timpul îngrijirii lăbuțelor, trebuie să fim atenți dacă ghearele câinelui sunt deteriorate sau dacă există vreun obiect străin între degetele de la picioare. Dacă este necesar, să vizităm medicul veterinar.

4. Tăierea ghearelor

Tăierea ghearelor patrupedului nostru pe tot parcursul anului este vitală, nu ar trebui lăsate să crească prea mult. Ghearele se pot rupe atunci când prietenul nostru blănos aleargă pe drumul înghețat, provocând daune lăbuțelor. Dacă nu putem rezolva singuri tăierea ghearelor, este recomandat să ducem câinele la un cosmetician sau un medic veterinar. În astfel de cazuri, merită și tăiem cu grijă blana lungă dintre degetele de la picioare, astfel încât murdăria să se lipească mai greu între ele.

5. Plimbări scurteÎnainte de a pleca într-o excursie cu animăluțul nostru, să verificăm la ce vreme ne putem aștepta. În condiții meteorologice deosebit de nefavorabile, este mai bine să ne jucăm cu câinele nostru în interiorul apartamentului/casei. În zilele reci și geroase, ideal ar fi să scurtăm timpul plimbărilor pentru a proteja lăbuțele prietenului nostru.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!