Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Drumeții cu câinele – la ce trebuie să fim atenți?

Data publicării: 27/03/2024

Unii dintre cei mai buni tovarăși de drumeție au patru picioare. Cu toate acestea, înainte de a pleca într-o excursie cu cel mai bun prieten al nostru, trebuie să ne pregătim temeinic și să luăm în considerare câteva aspecte. Pe lângă faptul că patrupedul nostru trebuie să fie într-o stare fizică și de sănătate corespunzătoare, bunul comportament este esențial. Să pornim într-o aventură doar dacă suntem siguri că amândoi ne vom bucura de ea.

1. Să verificăm reglementările pentru zona respectivă

Să ne asigurăm că putem plimba câinele pe traseul ales. În unele rezervații naturale pot exista reguli stricte, iar plimbarea cu câinele poate să nu fie permisă. Din fericire, în majoritatea locurilor, putem lua cu noi prietenul blănos, dar utilizarea lesei poate fi obligatorie. Este bine să fim conștienți de aceste aspecte înainte de a pleca de acasă.

2. Să exersăm plimbarea împreună

Faptul că putem să ne plimbăm în jurul casei cu câinele nostru sau să stăm afară chiar și o oră nu înseamnă că este pregătit pentru o drumeție mai lungă. Să creștem treptat distanța parcursă în timpul plimbărilor, adăugând mereu doar puțin. Deoarece blănosul nostru nu poate vorbi atunci când este obosit și epuizat, trebuie să îi urmărim respirația și comportamentul, mai ales atunci când este foarte frig sau cald. În cazul unei respirații excesive, salivare, ochi înlăcrimați și letargie, trebuie să ne îndreptăm imediat către un loc sigur și să facem o pauză.

3. Să testăm capacitatea de ascultare

Este posibil ca câinele să vină imediat la chemarea noastră în curte, dar va fi la fel de ascultător când o căprioară aleargă în fața lui? Să testăm cum reacționează animăluțul nostru la comenzi în diferite situații, inclusiv atunci când există distrageri.

4. Să protejăm lăbuțele

Pietrele și rocile de diferite texturi pot provoca deteriorări ale lăbuțelor pe termen lung. Prietenii noștri blănoși nu se obișnuiesc prea ușor cu încălțămintea specială pentru câini, așa că trebuie să începem antrenamentul mult înainte de excursie. Mai întâi doar în interior, apoi în exterior. Creștem treptat timpul petrecut cu încălțăminte și nu forțăm animăluțul nostru să le poarte. S-ar putea să avem nevoie de multă răbdare și de câteva recompense pentru a reuși. Să luăm câteva bunătăți cu noi și în drumeție.

5. Prim ajutor pentru câine

Să împachetăm și o trusă de prim ajutor. S-ar putea să avem nevoie, de exemplu, de tifon, un agent hemostatic și o pensetă pentru îndepărtarea căpușelor. Este bine să discutăm cu medicul veterinar pentru a primi recomandări în funcție de durata și locul drumeției noastre. Vizita la veterinar ne poate dezvălui și dacă câinele nostru este sănătos și dacă este într-adevăr pregătit să ne însoțească într-o excursie cu o solicitare fizică mai mare.

6. Să strângem gunoiul

În timpul drumeției, să fim atenți să nu lăsăm gunoi în urma noastră, inclusiv excrementele animăluțului nostru. Să avem întotdeauna la noi pungi pentru excremente și să-l aruncăm în coșul cel mai apropiat împreună cu restul deșeurilor.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!