Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Să protejăm lăbuțele! – Sfaturi pentru plimbările cu câinele în timpul verii

Data publicării: 22/07/2024

Multora dintre noi ne place să facem plimbări lungi cu câinele nostru în zilele de vară, dar există ceva important de reținut: asfaltul fierbinte poate provoca leziuni la lăbuțele câinelui nostru. Dacă nu putem ține mâna pe asfalt timp de cel puțin zece secunde, atunci nici plimbarea nu va fi plăcută pentru animăluțul nostru.

1. Să ieșim la plimbare în vreme răcoroasă

Este important să facem plimbări în fiecare anotimp, dar atât iarna, cât și vara, această activitate comună necesită mai multă atenție. Dacă știm că va fi caniculă în timpul zilei, este mai bine să ieșim dimineața sau seara, când vremea este încă sau deja mai răcoroasă.

2. Să întărim lăbuțele câinelui

Câinii mai tineri au pernuțe mai moi și mai sensibili la lăbuțe, dar dacă îi lăsăm să se plimbe pe beton dur în perioadele mai reci ale zilei, lăbuțele lor va deveni treptat mai rezistente. Astfel, ei vor dezvolta natural o rezistență la deteriorarea cauzată de suprafețele fierbinți.

3. Să rămânem pe iarbă

Dacă totuși ieșim atunci când se încălzește vremea, să avem grijă să nu stăm prea mult pe beton, ci să alegem zonele cu iarbă. Dacă avem în apropiere un parc umbrit, este locul perfect pentru o plimbare lungă și relaxantă.

4. Să hidratăm lăbuțele

Lăbuțele tari, dar uscate, sunt mai predispuse la crăpături, descuamări sau răni, de aceea este recomandat să umezim lăbuțele câinelui dacă este inevitabil să calce pe o suprafață caldă.

5. Să folosim cremă pentru lăbuțe

Înainte de plimbare, aplicăm pe pernuțele prietenului nostru blănos o cremă specială de protecție. Aceste produse speciale sunt concepute pentru a proteja lăbuțele de daunele externe. De asemenea, este foarte important că câinii își pot regla temperatura corpului prin pernuțele de la picioare, așa că pe lângă gâfâit, aceasta reprezintă o modalitate de protecție împotriva supraîncălzirii. Prin urmare, în perioadele caniculare, este crucial să nu aplicăm nimic pe lăbuțe care să împiedice disiparea căldurii.

6. Încălțăminte pentru câini

Pantofii pentru câini pot proteja lăbuțele animăluțului nostru de căldură și de alte leziuni. Este important să alegem o mărime potrivită și un produs de calitate, și să obișnuim treptat prietenul nostru loial. La început, îi punem încălțămintea în casă, pentru câteva minute, și treptat creștem timpul. Dacă patrupedul nostru se obișnuiește bine cu ea, îl lăudăm și îl recompensăm. Când câinele nostru merge fără probleme în pantofii micuți, putem să ieșim cu el afară.

7. Să verificăm lăbuțele

Înainte și după plecare verificăm lăbuțele patrupedului nostru pentru a ne asigura că nu există răni minore sau majore. Dacă găsim orice resturi între degete, să îl scoatem cu grijă. Este recomandat să ștergem întotdeauna lăbuțele blănosului nostru cu un șervețel umed la temperatura camerei. Astfel putem elimina murdăria, și putem observa eventualele tăieturi și zgârieturi mici care nu erau vizibile până acum. Dacă găsim o rană mai gravă, trebuie să consultăm neapărat un medic veterinar.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!