Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Ce pisică ți se potrivește cel mai bine?

Data publicării: 11/09/2024

Pisicile sunt animăluțe extrem de drăguțe și iubitoare. Majoritatea oamenilor aleg o pisică ca companion pentru că, în general, necesită mai puțină energie decât câinii, iar multora le place personalitatea și independența lor. Pentru familii, cele mai bune rase de pisici sunt cele care sunt prietenoase și ușor de îngrijit. Înainte de a alege, merită să cunoaștem mai bine mai multe rase.

Trebuie să luăm în considerare multe aspecte înainte de a aduce un animal de companie acasă. În primul rând, trebuie să învățăm totul despre îngrijirea unei pisici și să ne asigurăm că toți membrii familiei sunt încântați de noul venit și înțeleg responsabilitatea pe care o implică a fi stăpân de pisică.

Îngrijirea unei pisici nu înseamnă doar joacă și distracție, ci necesită și multă muncă. Dacă acceptăm acest lucru și avem resursele financiare necesare, putem primi cu încredere un mini-tigru în casa noastră. Deși pisicile de casă sunt în general foarte frumoase și drăgălașe, dar dacă ne dorim o felină mai specială, mai multe rase pot fi ideale pentru noi.

Maine Coon

Maine Coon este o rasă de pisici cunoscută și sub numele de „gigantul blând”. Personalitatea lor jucăușă și inteligentă îi face niște parteneri minunați. La fel ca și câinii, sunt ușor de dresat și pot chiar să aducă înapoi jucăriile aruncate dacă exersăm suficient cu ei. Sunt foarte atenți, dar de obicei nu sunt genul de pisici care să stea în brațe.

Pisicile Maine Coon iubesc oamenii, se înțeleg bine cu copiii (și, după o acomodare răbdătoare), chiar și cu alte animale de companie. Nu le deranjează dacă suntem plecați mult timp de acasă, deoarece se pot distra singure foarte bine. Datorită dimensiunii lor mari, ar putea fi util să cumpărăm hrană special concepută pentru această rasă.

Blana lor lungă nu necesită îngrijire specială, dar este recomandat să o periem cel puțin o dată pe săptămână pentru a menține strălucirea și a preveni încâlcelile.

Greutate: masculii cântăresc de obicei 8-9 kg, dar pot ajunge chiar la 10-12 kg, iar femelele adulte cântăresc în jur de 6-8 kg

Durată de viață: 12-15 ani

British Shorthair

Cea mai cunoscută pisică British Shorthair este cea din reclamele Whiskas. Aceste ghemotoace mieunătoare sunt relaxate și liniștite, la fel de sociabile pe cât sunt de independente. Sunt iubitoare, dar nu prea lipicioase, active, dar nu exagerează cu mișcarea. Le place să stea în brațele oamenilor, dar nu sunt încântate dacă le ridicăm prea des. Rasa se înțelege de obicei bine cu copiii și alte animale de companie. Blana lor scurtă și moale necesită periaj mai frecvent doar în perioada de năpârlire.

Deoarece sunt mai mari decât o pisică de casă obișnuită, este deosebit de important să le hrănim cu mâncare de calitate, cu un conținut ridicat de carne.

Greutate: masculii cântăresc aproximativ 4-7 kg, iar femelele aproximativ 3-5 kg

Durata de viață: 12-16 ani

Ragdoll

Cuvântul „ragdoll” înseamnă păpușă de cârpă, ceea ce se referă la faptul că aceste pisici adoră în mod special să fie mângâiate, ținute în brațe și ridicate. Pe lângă faptul că sunt drăguțe, sunt și foarte frumoase, cu ochii lor mari și albaștri și cu blana lungă și mătăsoasă, care le conferă un aspect deosebit. Sunt pisici jucăușe, afectuoase și dornice să învețe. Cu o acomodare adecvată, se înțeleg ușor cu alte animăluțe.

Deoarece sunt pisici cu blană lungă, este necesar să li se administreze un produs împotriva formării ghemotoacelor de păr, zilnic în perioada de năpârlire și o dată sau de două ori pe săptămână ca măsură preventivă.

Greutate: masculii cântăresc aproximativ 5-9 kg, iar femelele aproximativ 4-7 kg
Durata de viață: 13-15 ani

Indiferent de pisica pe care o alegem, trebuie să ne asigurăm că primește multă îngrijire, dragoste și atenție. Să acordăm suficient timp pentru joacă și să încercăm să-i învățăm câteva trucuri. Iar după masă, să ne bucurăm de torsul satisfăcut și binemeritat.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!