Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Piepteni practici pentru o blană strălucitoare

Data publicării: 11/09/2024

Așa cum oamenii au nevoie de îngrijire adecvată a pielii, la fel și câinii au nevoie de îngrijire și răsfăț pentru ca blana lor să fie sănătoasă și strălucitoare. Prin urmare, trebuie să alegem un pieptene potrivit pentru tipul de blană și, în același timp, să acordăm atenție unei diete care conține ingrediente și uleiuri naturale, precum și mișcării.

Să acordăm importanță proteinei în dietă 

Blana lipsită de strălucire este adesea rezultatul hranei de slabă calitate. Blana câinelui conține 90% proteine, așa că un nivel scăzut de proteine în alimentație poate duce la deteriorarea blănii. De aceea, atunci când alegem hrana pentru animăluțul nostru, trebuie să ne asigurăm că aceasta conține o cantitate semnificativă de proteine. Hrana cu un conținut ridicat de carne, puiul sau mielul, sunt cele mai ideale. Pe cât posibil, să evităm cerealele, precum și aditivii artificiali, conservanții și coloranții.

Suplimente cu uleiuri naturale 

Să căutăm hrană pentru câini sau suplimente nutritive care conțin acizi grași omega-3 și omega-6, deoarece aceste uleiuri naturale pot avea un efect benefic asupra pielii uscate, pot opri căderea părului și pot ajuta la combaterea eventualelor iritații. Ca alternativă, putem adăuga pește sau ulei de pește în hrana deja existentă a câinelui. Dacă animăluțului nostru îi place peștele, îi putem oferi în cantități mici sardine, ton sau somon crude sau chiar fierte.

Să introducem noile bunătăți treptat în dieta existentă, crescând întotdeauna porțiile puțin câte puțin. Să nu exagerăm, deoarece acest lucru poate deranja funcționarea sistemului digestiv al câinelui. De exemplu, pentru un cățeluș, o linguriță mică de ulei este ideală, iar pentru un câine adult, o lingură este suficientă. Pe lângă uleiul de pește, uleiurile vegetale populare, cum ar fi uleiul de floarea-soarelui, de in și de rapiță, pot fi, de asemenea, ideale.

Să acordăm timp îngrijirii 

Este important să periem regulat blana prietenului nostru patruped, deoarece acest lucru stimulează producția de grăsime, energizează și promovează creșterea părului. Pentru un rezultat perfect, trebuie să investim într-o perie de calitate și să folosim pentru a îngriji blana câinelui. Când alegem peria potrivită, trebuie să luăm în considerare tipul de blană al animăluțului nostru.

Periile FURminator pentru subpăr au fost concepute nu doar ținând cont de lungimea blănii câinilor, ci și de dimensiunea corporală a patrupedelor, astfel încât să putem alege cel mai optim instrument de îngrijire pentru animăluțul nostru. Aceste perii pentru câini sunt capabile să îndepărteze până la 99% din firele de păr slăbite de năpârlire și contribuie la menținerea sănătății pielii și blănii animalului. Utilizarea lor este practică și simplă.

Dacă observăm că blănosul nostru are nevoie și de o baie, să nu uităm că trebuie să folosim doar șampoane special concepute pentru câini. Un șampon adecvat poate ajuta la menținerea și înfrumusețarea blănii câinelui, reducând iritațiile pielii și mâncărimile. La fiecare baie, trebuie să avem grijă să evităm contactul șamponului cu ochii, urechile și zona feței câinelui.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!