Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Cele mai colorate trei specii de papagali

Data publicării: 11/09/2024

Pentru majoritatea oamenilor, penele colorate ale papagalilor este primul lucru care îi atrage cel mai mult către acești păsări deosebite. Fie că suntem în căutarea unui partener roșu, albastru, verde sau violet, putem găsi papagalul potrivit printre aceste specii. Dar penajul viu colorat nu este, desigur, singura caracteristică pe care oamenii o iau în considerare atunci când își aleg viitorul aimăluț.

Papagalii sunt ființe inteligente, sociabile și active, care au nevoie de stăpâni devotați. Dacă suntem pregătiți să primim un prieten înaripat, merită să cunoaștem cele mai colorate trei specii.

1. Papagal Eclectus (Eclectus roratus)

    – Dimensiune: aprox. 40-50 cm 
    – Greutate: aprox. 400-500 g 
    – Aspect: Masculii au o culoare de bază verde smarald, cu pene roșii și albastre sub aripi, iar ciocul este portocaliu. Femelele au o culoare de bază roșu aprins, cu piept și coadă albastru-violet și cioc negru. 

    Papagalii Eclectus fac parte din puținele specii de papagali care prezintă dimorfism sexual, unde masculii și femelele au culori diferite. Masculii sunt de un verde strălucitor, cu accente roșii și albastre, în timp ce femelele sunt roșii cu pene albastru-violet. În general, sunt prietenoși și adaptabili, dar apreciază ca stăpânii lor să le ofere îngrijire constantă în fiecare zi.

    2. Papagalul soarelui (Aratinga solstitialis)

      – Dimensiune: aprox. 30 cm 
      – Greutate: aprox. 110-140 g 
      – Aspect: Culorile principale sunt portocaliu aprins, galben și roșu, dar pe corp se pot observa și nuanțe de verde și albastru; ciocul și picioarele sunt negre, iar în jurul ochilor au un inel alb. 

      Pe corpul papagalilor soarelui putem admira aproape toate culorile curcubeului. Capul lor este roșu și portocaliu, corpul galben, iar aripile și coada sunt verzi și albastre. Adesea sunt la fel de zgomotoși pe cât sunt de colorați. Strigătul lor poate fi auzit de la kilometri distanță și nu ezită să facă zgomot pentru a-și exprima starea de spirit.

      3. Papagal stacojiu (Ara macao)

        – Dimensiune: aprox. 78-96 cm 
        – Greutate: aprox. 900-1100 g 
        – Aspect: Culorile predominante sunt roșu aprins, galben și albastru, de sus în jos. În jurul ochilor au un inel alb, iar ciocul este negru în partea de jos; picioarele sunt de asemenea negre. 

        Papagalul stacojie este imediat recunoscută datorită penajului său splendid roșu, galben și albastru. Frumusețea lor poate fi atrăgătoare pentru mulți, dar înainte de a aduce acasă un astfel de papagal, este important să ținem cont de faptul că aceste păsări mari necesită multă atenție și spațiu pentru mișcare. Sunt zgomotoase, pot face dezordine și devin neascultătoare dacă nu primesc suficientă îngrijire din partea stăpânilor lor.

        Este bine să știm că, dacă penele păsării par puțin estompate, acest lucru se poate datora procesului de năpârlire în desfășurare, însă ar putea fi util să consultăm un medic veterinar. Poate fi chiar o lipsă de nutrienți sau o problemă de sănătate în fundal, așa că dacă observăm ceva neobișnuit, este recomandat să cerem ajutorul unui specialist. Și, desigur, cu cât depistăm mai repede boala, cu atât mai mari sunt șansele de vindecare.

        Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

        Abonează-te acum!