Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

3+1 sfaturi pentru pregătirea căsuței câinilor pentru anotimpul friguros

Data publicării: 29/12/2023

Câinii care trăiesc afară depind de stăpânii lor, iar oamenii trebuie să-și protejeze animăluțele de frigul iernii, de vânt și de precipitații. Deoarece căldura corporală a câinelui este cea care menține căldura în căsuța lui, dimensiunea și capacitatea de reținere a căldurii a adăpostului este foarte importantă. Bineînțeles, câinele trebuie să poată sta în picioare și să se întoarcă în cușcă, dar nu este necesar să fie mai mare decât, de exemplu, de trei ori mărimea corpului câinelui. Cu toate acestea, pe lângă dimensiune, trebuie să luăm în considerare și alte aspecte.

1. Eliminarea fisurilor

Să inspectăm cu atenție căsuța pentru a vedea dacă există deteriorări sau fisuri în pereți, pe podea sau eventual pe acoperiș. Să rugăm pe cineva să se uite în interiorul cuștii, în timp ce noi o luminăm cu o lanternă din exterior. Dacă există fisuri sau găuri în casă, lumina va pătrunde în interior. Aceste fisuri mai mici le putem elimina ușor prin etanșarea cu silicon impermeabil.

2. Instalarea unei uși

Înainte de sosirea zilelor mai reci, se recomandă să măsurăm lățimea și lungimea ușii căsuței pentru câini, apoi să tăiem aceste dimensiuni dintr-un covor de cauciuc. Dacă îl fixăm în partea superioară, atunci câinele poate intra și ieși ușor, în timp ce ușa batantă menține căldura înăuntru și vântul rece afară. O soluție bună ar putea fi și atașarea unei perdele transparente. Benzile rezistente la îngheț își păstrează flexibilitatea până la -40°C și pot ajuta să prevenim răcirea căsuței pentru câini.

3. Utilizarea paielor

Să pot așeza pe fundul cuștii paie uscate, fără praf, până la o înălțime de aproximativ 15 cm. Paiele izolează podeaua cuștii și păstrează căldura. Dacă punem multe paie în cușcă, animăluțul nostru va avea un “cuib” deosebit de confortabil. Este recomandat să schimbăm așternutul săptămânal pentru menținerea igienei.

Este bine de știut că prosoapele și păturile nu sunt întotdeauna potrivite iarna, deoarece, dacă sunt expuse la umiditate, se usucă greu, pot îngheța. Astfel nu pot menține căldura pentru prietenul nostru blănos și pot deveni chiar inconfortabile.

+1 Amplasarea căsuței

Este important ca o cușcă pentru câini să fie plasată într-un loc unde să fie cât mai puțin expusă direct la vânt și precipitații. Dacă avem posibilitatea, putem să o așezăm sub verandă sau în garaj. O idee bună ar fi să introducem sub căsuță un palet de dimensiuni similare sau mai mare decât casa, reducând astfel șansele ca umiditatea să pătrundă pe dedesubt. Între cele două putem adăuga polistiren pentru o izolație mai bună.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!