Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

5 pași pentru a face Revelionul mai liniștit pentru animăluțele noastre

Data publicării: 29/12/2023

Poate că am observat deja semne de anxietate la animăluțul nostru în apropierea sărbătorilor. Stresul apare adesea la blănoșii ale căror case se află în zone aglomerate sau care au adesea petreceri organizate în apropiere. Din fericire, există mai multe modalități de a-i liniști pe cei dragi. Acești 5 pași pot fi deosebit de utili în noaptea de Revelion.

1. Să asigurăm o cameră liniștită pentru membrul blănos al familiei

O cameră liniștită poate fi o soluție excelentă, în special atunci când avem și oaspeți. Cel mai bine este să alegem o cameră în care să fie cât mai puțin zgomot posibil, și în același timp, să fie confortabilă și plăcută pentru câinele sau pisica noastră. Pentru a ne asigura că totul este în regulă, să pregătim bolul de apă al animalului cu apă proaspătă și să nu uităm de așternut. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că jaluzelele sunt trase sau că perdelele sunt închise pentru a minimiza intrarea luminii și a zgomotelor.

2. Să protejăm animăluțul nostru de zgomotele deranjante, prin redarea unor sunete familiare

Poate fi de ajutor să pornim radio-ul, sau să punem muzică clasică sau alt tip de muzică relaxantă în noaptea de Revelion. Dacă animăluțul iubește să se uite la televizor, de exemplu, să îl lăsăm să o facă toată noaptea dacă îi distrage atenția. Crescând volumul treptat, putem acoperi zgomotele externe care devin tot mai puternice.

3. Lavanda are un efect calmant nu doar asupra oamenilor, ci și asupra câinilor

Putem pune câteva picături de ulei esențial de lavandă pe o bucată de material textil și să o așezăm într-un loc din cameră unde câinele nu poate ajunge. De asemenea, putem utiliza un aparat de difuzare, varianta electrică, dar să ne asigurăm că nu lăsăm o lumânare aprinsă nesupravegheată nici măcar un minut. De asemenea, putem achiziționa un spray cu feromoni special conceput pentru a calma câinii, care poate fi eficient și pentru pisici. Înainte de utilizare, se recomandă să consultăm un medic veterinar.

4. Să ieșim la o plimbare după-amiaza devreme cu prietenul nostru blănos

Înainte ca primele petarde și artificii să explodeze, putem ieși la o plimbare mai lungă decât de obicei cu prietenul nostru patruped pentru a-l obosi și a-l calma. Dacă avem o pisică, poate fi benefic să ne jucăm cu ea. În noaptea de Revelion, se recomandă aducerea animalelor de afară în casă, eventual în garaj, dacă considerăm că este în condiții de siguranță, sau să stăm lângă ele. Acest lucru poate preveni situațiile în care, din frică, încearcă să fugă sau să se rănească.

5. Să folosim recompense și jucării

O jucărie preferată sau una nouă, alături de câteva gustări sănătoase dar delicioase, pot fi o modalitate excelentă de a distrage atenția. Aceasta poate funcționa la fel de bine atât pentru câini, cât și pentru pisici. Distrându-se împreună, există mai puține șanse ca animăluțul nostru să observe sau să fie deranjat de luminile strălucitoare și sunetele asociate cu Anul Nou.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!