Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

5 sfaturi pentru un Crăciun în siguranță!

Data publicării: 05/12/2022

Deși pregătirea și sărbătorirea Crăciunului poate fi o distracție plăcută pentru oameni, nu trebuie să uităm că pot exista multe pericole pentru animăluțele noastre. Urmând câteva sfaturi, ne putem asigura că micul nostru prieten este în siguranță și de Crăciun și că nu trebuie să ne grăbim la veterinar.

1. Brad de Crăciun în deplină siguranță

Bradul de Crăciun este probabil epicentrul pericolelor de sărbători. Pentru a evita un stomac deranjat și posibile răni, trebuie să încercăm să așezăm bradul într-o cameră pe care o putem închide cu ușurință atunci când nu suntem acasă. Dacă avem un câine, putem pune în jurul bradului un țarc extensibil sau o barieră de protecție pentru bebeluși.

Fie că patrupedul curios este un câine sau o pisică, este important să fim mereu cu ochii pe el, dar din moment ce necazurile pot apărea în câteva secunde, este recomandat fixarea pomului de ceva. Deși nu îl va împiedica pe prietenul nostru blănos să sară pe el, metoda asta ne va ajuta să ținem bradul în picioare.

Iar acele ornamente care ar putea reprezenta un pericol pentru animăluțul nostru sau care ar putea fi ușor deteriorate de blănoșii noștri ar trebui puse pe ramurile superioare ale bradului.

2. Atenție la luminile de Crăciun

Diferite surse de lumină pot crea o atmosferă grozavă în casa noastră, dar dacă sunt amplasate într-un loc accesibil, pot deveni o problemă serioasă. Animăluțele pot fi chiar electrocutate dacă mestecă un fir de lumini, iar părțile înghițite pot provoca leziuni interne și chiar obstrucție intestinală. Și lumânările aprinse sunt foarte inflamabile, să nu le lăsăm niciodată nesupravegheate.

3. Decorare consecventă

Ornamentele, despre care noi considerăm că sunt numai decorațiuni frumoase de Crăciun pot fi potențiale jucării pentru prietenii noștri blănoși. Dacă animăluțul nostru mestecă un ornament, acesta își poate tăia gura, gâtul, sistemul digestiv și ne putem aștepta la alte consecințe grave.

Beteala și ghirlandele pot fi, de asemenea, deosebit de tentante, dar firele înghițite pot provoca obstrucție intestinală, care poate duce și la moartea animăluțului. Este mai bine să lăsăm astfel de ornamente în cutia din pod sau să le expunem strict într-o cameră închisă.

4. Alegerea unor plante de Crăciun sigure

Unele părți ale plantelor populare din acest sezon, cum ar fi iaurul, vâscul sau crăciunița, pot fi otrăvitoare pentru prietenii noștri patrupezi. După ingerare pot apărea tulburări grave ale stomacului și ale intestinelor, bătăile inimii pot încetini și poate apărea chiar și insuficiența renală.

Cea mai buna solutie ar fi să nu cumpărăm aceste flori, iar daca le primim cadou, să nu le lăsăm într-un loc accesibil.

5. Cadourile si dulciurile – departe de animale

Cadourile, jucăriile pentru copii, deserturile și chiar ambalajele pot reprezenta un pericol pentru animăluțele noastre. Așa că trebuie să ținem toate aceste lucruri departe de blănoșii noștri. Dacă bănuim că animăluțul nostru a mâncat ceva ce nu ar fi trebuit, trebuie să-l ducem imediat la veterinar. Este recomandat să avem întotdeauna la îndemână numărul de telefon al celui mai apropiat spital veterinar de gardă.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!