Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

A sosit vremea frumoasă! Pregătiți-vă pentru aventurile în aer liber!

Data publicării: 16/04/2024

Vremea se încălzește, zilele devin mai lungi, copacii se îmbracă în verde, și florile înfloresc. Cine nu și-ar dori să iasă în mod regulat afară cu prietenul său blănos în această perioadă? Primăvara poate aduce aventuri minunate, dacă suntem pregătiți corespunzător pentru ele. Înainte de a pleca în excursie cu câinele nostru, poate fi util să achiziționăm câteva lucruri pentru a ne asigura că drumeția decurge fără probleme.

Protecție împotriva paraziților

Odată cu creșterea temperaturii, numărul paraziților începe să crească. Deoarece este dificil să îndepărtăm puricii și căpușele din blana animalelor, este important să încercăm să prevenim atacurile asupra câinilor noștri. Pentru a afla care este cel mai potrivit produs pentru animăluțul nostru, merită să consultăm cu medicul veterinar, care poate recomanda picături, pastile, spray-uri sau zgardă.

Paraziții pot provoca boli grave, așa că nu ar trebui să luăm în glumă existența lor atunci când planificăm plimbări în pădure, parc sau pe câmp cu cățelul nostru. Cu siguranță trebuie să achiziționăm un produs de protecție împotriva puricilor și căpușelor.

Este foarte important să nu uităm de protecția împotriva viermilor inimii. Cel mai bine este să alegem un produs complex care nu numai că protejează împotriva puricilor și căpușelor, dar previne și infestarea cu viermi la inimă. Dacă nu am luat măsuri împotriva viermilor inimii până acum, trebuie să consultăm medicul veterinar. Pentru câinii cu vârsta peste șase luni, este absolut necesar efectuarea unui control înainte de începerea tratamentului.

Stare de sănătate

Nu doar din cauza paraziților este recomandat să vizităm medicul veterinar. Este indicat să efectuăm cel puțin o dată pe an o verificare a stării de sănătate a câinelui nostru, iar primăvara poate fi momentul potrivit pentru acest lucru. La această verificare pot deveni relevante anumite vaccinări, se poate face curățarea dinților și putem actualiza informațiile înregistrate pe microcip.

Dacă planificăm o drumeție mai lungă și mai dificilă decât de obicei, să menționăm acest lucru și să ne asigurăm că prietenul nostru patruped este într-o formă fizică adecvată pentru aceasta.

Accesorii

Se poate întâmpla ca zgarda/hamul și lesa de anul trecut să fie deja uzate, sau să nu mai fie potrivite pentru confortul și siguranța animăluțului nostru. În acest caz, merită să achiziționăm piese noi. La alegerea acestora, pe lângă calitate, să luăm în considerare și mărimea actuală a câinelui nostru, precum și aventurile pe care le planificăm pentru următoarele luni.

Atât în ​​timpul plimbărilor mai scurte, cât și în cele mai lungi, este important să educăm, să motivăm și să recompensăm câinele nostru atunci când se comportă cum trebuie. Așadar, să nu uităm să luăm cu noi gustarea preferată a blănosului, pentru care putem alege, de exemplu, un suport pentru recompense trendy pentru o transportare mai ușoară, precum și pentru o dozare mai simplă și rapidă.

Oriunde ne-ar duce drumul nostru, timpul de joacă nu trebuie să lipsească! Să luăm cu noi jucării special concepute pentru exterior și cu care putem stârni imediat interesul patrupedului nostru. Poate fi vorba despre o minge nouă și rezistentă, sau putem încerca și jocul cu frisbee.

Dresaj

Dacă câinele nostru a dezvoltat obiceiuri nedorite în timpul iernii, sau dacă este încă un cățeluș și avem dificultăți în gestionarea lui atunci când poartă lesa, este recomandat să apelăm la un dresor de câini. Un antrenor bun ne va ajuta să îi învățăm animăluțului comportamentul corect în timpul plimbării, și vom putea să învățăm diferite tehnici pe care le putem aplica atât la activitățile comune, cât și în viața de zi cu zi.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!