Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Activități de sărbători cu animăluțul nostru

Data publicării: 29/12/2023

Pregătirea pentru Crăciun începe de obicei cu mult înainte de sărbători, iar lista noastră de activități nu scade prea mult nici chiar în timpul sărbătorilor. Gătitul, vizitele și primirea rudelor, menținerea curățeniei în casă – toate acestea ne țin ocupați. Totuși, este important să nu uităm de prietenul nostru blănos și să petrecem timp cu el în fiecare zi.

Să coacem gustări de Crăciun pentru cățelul nostru

Câinii întotdeauna se bucură de o mică gustare cu unt de arahide, iar dacă o pregătim acasă pentru prietenul nostru patruped, cu atât mai bine. Dacă obișnuim să facem turtă dulce, atunci cu siguranță avem acasă forme de prăjituri în formă de stea, inimă, brad de Crăciun sau clopoțel, care vor fi foarte utile acum.

Pregătirea gustării festive este foarte simplă:

Preîncălzim cuptorul la 190 °C. Într-un bol mai mare, amestecăm 1 cană de piure de dovleac cu ½ de cană de unt de arahide natural, apoi adăugăm treptat 2 căni de făină și frământăm până obținem un aluat. Întindem aluatul pe o suprafață cu făină și formăm fursecuri cu ajutorul unui forme. Le așezăm într-o tavă tapetată cu foaie de copt și coacem fursecurile aprox. 12 minute. După ce s-au răcit complet, putem să le oferim animăluțului nostru.

Să ne jucăm cu câinele nostru

Prăjiturile de Crăciun pot fi folosite într-un joc distractiv de dezvoltare. Există două moduri diferite de a juca. Prima variantă: trimitem câinele afară din cameră, ascundem câteva bunătăți, apoi îl chemăm și îl încurajăm să le găsească. Desigur, cu ajutorul simțului său, câinele va rezolva repede sarcina, dar să încercăm să-i îndreptăm atenția către noi și să arătăm unde sunt dulciurile. Astfel, putem introduce un nou tip de comunicare verbală cu animăluțul nostru.

De asemenea, putem dezvolta memoria câinelui lăsându-l să rămână înăuntru în timp ce ascundem biscuiții, apoi ieșim din cameră pentru o scurtă perioadă. Când revenim, trebuie să-și amintească locul unde am ascuns recompensele. Dacă le-a mâncat pe toate, să-l lăudăm.

Să mergem la o plimbare de iarnă

De Crăciun, mulți își decorează ferestrele, balcoanele și copacii din curte cu lumini festive, pe care merită să le admirăm în timpul unei plimbări de seară. Prietenul nostru blănos va fi recunoscător dacă îl luăm cu noi. Pe lângă faptul că mișcarea regulată este esențială, o astfel de activitate comună poate aduce o senzație plăcută atât câinelui, cât și stăpânului, după o zi plină. Totuși, dacă este foarte frig, este important să nu petrecem prea mult timp afară cu animăluțul nostru. Înainte de plecare, este indicat să aplicăm cremă de protecție pe lăbuțele lui. Dacă are blană scurtă, să-l îmbrăcăm și să fim atenți la orice semne de hipotermie (mișcare încetinită, tremur, letargie, etc.).

Să ne odihnim împreună cu animăluțul nostru

După o zi agitată și plină de activități, o partidă de relaxare împreună poate fi o modalitate plăcută de a încheia ziua. S-a demonstrat că aproximativ 20 de minute de îmbrățișări și mângâieri cu câinele nostru reduc pulsul crescut și tensiunea arterială, cresc producția de oxitocină (hormonul asociat cu atașamentul și iubirea) în organism, atât la câini, cât și la oameni.

Oricare ar fi programul pe care îl alegem, cu siguranță va face ziua prietenului nostru loial mult mai plăcută.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!