Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Activități distractive de primăvară împreună cu cățelul tău

Data publicării: 06/04/2023

Când aerul începe să se încălzească după lunile reci de iarnă, nu doar noi, oamenii, vrem să ieșim din ce în ce mai mult în aer liber, ci și cățeii. Timpul petrecut sub razele soarelui de primăvară poate avea un efect benefic atât pentru câini, cât și pentru stăpâni. În plus, mișcarea este foarte benefică. Dacă suntem gata să ne distrăm împreună, putem încerca următoarele activități:

1. Camping

Să nu ne lăsăm câinele acasă în timpul excursiilor de mai multe zile! Campingul poate fi distractiv pentru câinii de orice talie și poate fi o modalitate excelentă de a petrece timp de calitate împreună. Trebuie doar să ne asigurăm că locul în care ne odihnim este pet friendly. O drumeție în pădure ascunde o mulțime de lucruri interesante de descoperit pentru prietenul nostru blănos. Merită aventura!

2. Înot

În zilele mai calde ne putem lăsa animăluțul să facă baie în lac. Acest program este ideal pentru prietenii patrupezi cărora le place să petreacă timp pe plajă sau în apă. Să nu uităm să ducem cu noi și un prosop, astfel încât să putem usca blana câinelui nostru cât mai curând posibil.

3. Antrenament împreună

Dacă există un sport pe care am dori să-l începem odată cu venirea primăverii, iar câinele nostru ni se poate alătura în timpul acestuia, atunci putem să-l facem împreună! Fie ca este vorba de ciclism, patinaj cu role sau jogging, cu zgarda/hamul potrivit sau o lesă potrivită putem începe antrenamentul comun. Iar dacă în apropiere există un parc care acceptă câinii, putem lua o pauză și putem întâlni oameni și căței noi.

4. Distracție fără lesă

Dacă nu cunoaștem încă un parc în care ne putem lăsa cățelul liber, este timpul să căutăm unul. Să nu uităm frisbee-ul și mingile de tenis acasă! În acest fel, câinele poate elibera excesul de energie în timp ce aleargă și ne putem face chiar prieteni și tovarăși de joacă. În timpul cunoașterii, trebuie să fim atenți la reacțiile animalelor, dacă unuia dintre câini îi este frică sau este agresiv, să-l chemăm înapoi și să păstrăm distanța.

5. Școală de câini

Dacă cățelușul nostru este încă mic, cu siguranță merită să mergem la o școală de câini în aer liber pentru a învăța primele comenzi importante, precum “stai” sau “culcă-te”. Odată ce a stăpânit elementele de bază, poate veni și cursa cu obstacole. Îl putem învăța pe prietenul nostru patruped cum să sară prin cercuri și cum să facă slalom sau să meargă de-a lungul unei rampe.

6. La cumpărături

Data viitoare când mergem la plimbare cu animăluțul nostru, putem vizita câteva magazine și cafenele pet friendly! În magazine putem face cumpărături, în timp ce cățelul nostru se poate bucura probabil de noii stimuli și de timpul petrecut împreună, iar în cafenele ne putem relaxa pe o terasă și ne putem bucura de câteva gustări înainte de a pleca acasă.

Nu contează ce facem, ideea este să ieșim din casă cu prietenul nostru loial de câteva ori pe săptămână și să ne distrăm împreună și în lunile de primăvară.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!