Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Bălăceală cu animăluțul tău!

Data publicării: 08/08/2024

În timpul caniculei, mulți își montează o piscină sau călătoresc în locuri cu apă pentru a suporta mai ușor căldura. Este o idee bună să încurajăm câinele să se bucure de o baie, dar pentru ca momentele petrecute în apă să fie nu doar distractive, ci și sigure, trebuie să ne pregătim temeinic. Haideți să avem experiențe de vară de neuitat alături de animăluțul nostru!

Plajă pet-friendly

Înainte de a pleca de acasă, trebuie să ne asigurăm că pe plaja aleasă sunt permise câinile și, dacă da, ce reguli trebuie respectate. La cele mai mari lacuri din țara noastră, sau la mare găsim cu siguranță zone de plajă potrivite pentru noi, dar să respectăm întotdeauna locurile unde animalele de companie nu sunt binevenite.

Abilități de înot

Ca stăpân de câine începător, poate fi surprinzător faptul că nu toți câinii pot înota bine și nu toți sunt dispuși să se arunce curajoși în apă. La început, patrupedul nostru poate fi nesigur și este posibil să trebuiască să îl învățăm să înoate. Cea mai sigură soluție este să achiziționăm o vestă de înot pentru animăluțul nostru. Pentru unele câini, menținerea la suprafața apei poate fi o provocare, în timp ce alții nu își cunosc limitele. Vesta este cu siguranță de mare ajutor pentru ei în acest caz.

Umbră și hidratare

Dacă vrem să petrecem mai mult timp la plajă, trebuie să ne asigurăm că prietenul nostru blănos poate găsi întotdeauna un loc umbrit și are apă curată. Să avem întotdeauna la noi o sticlă de apă rece și un bol pentru câinele nostru.

Protecție solară

Câinii pot suferi arsuri solare la fel ca oamenii, mai ales cei cu piele deschisă și blană scurtă. Urechile și nasurile sunt cele mai sensibile zone în acest sens. Să cumpărăm produse de protecție solară pentru animăluțe și, dacă este necesar să le oferim îmbrăcăminte pentru a le proteja de razele nocive. Dacă este posibil, să evităm expunerea la soare între orele 11 și 15.

Pericole în nisip

Să nu uităm că în nisip pot exista lucruri periculoase pentru câinele nostru, cum ar fi sticlele sparte, stâncile ascuțite, cârlige, alte deșeuri și în cazul plajelor, coralii. Să fim mereu cu ochii pe patrupedul nostru și să încercăm să prevenim orice rănire posibilă.

Nisipul în sine poate provoca arsuri, dacă este prea fierbinte. O soluție potrivită poate fi o pereche de pantofi pentru câine și să încercăm să mergem pe nisipul umed cu blănosul nostru.

Pentru a evita surprizele neplăcute pentru oamenii de pe malul mării și din împrejurimi, este important să avem la noi pungi igienice, astfel încât să putem curăța ușor după câinele nostru.

După baie

Indiferent dacă ne-am scăldat în apă sărată sau dulce, înainte de a pleca acasă este important să clătim bine blana câinelui pentru a scăpa de nisip, sare și diverse bacterii care pot provoca iritații și mâncărimi.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!