Adoptarea unui animăluț este un pas mare, dar dacă simți că ești pregătit să aduci un nou membru în familie, atunci cu siguranță merită să faci acest pas. Totuși, înainte de a adopta un blănos îți recomandăm să te informezi mai amănunțit. Hai, să vedem câteva sfaturi utile care te vor ajuta să eviți surprizele neplăcute pe parcursul adopției.
Care sunt avantajele adopției?
– Printre numeroasele avantaje cel mai important este că salvăm o viață inocentă. Milioane de animale sănătoase sunt eutanasiate de către adăposturi în fiecare an, deoarece pur și simplu nu le găsesc o casă, iar numărul de locuri este limitat peste tot. De aceea să aduci acasă un animal de companie dintr-un adăpost sau o organizație dedicată animalelor este o faptă semnificativă.
-Majoritatea cățelușilor dați spre adopție sunt deja bine dresați, fiind sunt mult mai ușor de crescut și de integrat în mediul nostru.
– Când adopți un animal mai în vârstă, poți fi sigur din start de personalitatea, temperamentul și dimensiunea lui.
– Datorită adopției poți economisi bani, deoarece adopția – în cele mai multe cazuri – include vaccinurile, sterilizarea, microcipul și alte proceduri medicale importante.
Ce animale se află în adăposturi și în grija organizațiilor destinate animalelor?
Există o mare varietate de animale care își așteaptă noii stăpâni. Aproximativ 25% sunt de rasă pură, așadar, dacă dintr-un motiv anume nu îți dorești un câine sau pisică de rasă mixtă, merită să iei în considerare adopția. Este un moment deosebit când un animăluț de o vârstă înaintată își găsește un stăpân iubitor, dar poți alege și căței sau pisicuțe mici.
Cum alegi animăluțul potrivit pentru familia ta?
Trebuie să ții cont de câteva lucruri atunci când cauți un viitor animal de companie. Cel mai important este să iei în considerare, pe lângă binele familiei tale, binele noul animăluț. Gândește-te la stilul tău de viață, nevoile tale și compară-le cu nevoile viitorului animăluț. Dacă există puncte comune, atunci poți fi sigur că ai găsit pe blănosul perfect!
Câteva criterii:
– Nivelul de activitate (cât de mult îți place să ieși din casă, să fii activ și ce nivel de energie are animalul)
– Tipul de gospodărie (cât de mare este casa ta, dacă deții o curte sau nu)
– Dinamica familiei (cât de activă și ocupată este familia ta)
– Cât timp liber ai și cât timp de calitate îi poți oferi animăluțului
– Dresaj: ai răbdare să dresezi animalul? Uneori dresajul trebuie luat de la zero
– Alergie : este cineva din familie alergic la animale?
Cum poți adopta animăluțul ales?
De obicei, majoritatea adăposturilor și organizațiilor dedicate animăluțelor, dacă nu o pagină web, atunci măcar un grup pe rețelele sociale unde poți citi toate informațiile despre procesul de adopție. Nu uita să descarci și să citești cu atenție contractele oferite de acestea! Dacă ești mulțumit de detaliile oferite de acestea, contactează adăpostul/organizația și fă cunoștință cu noul membru al familiei. Colegii de la adăposturi/organizații te vor ajuta cu orice ai nevoie.
Sursă: petfinder.com