Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Ce să facem dacă animăluțul nostru fură de pe masa festivă?

Data publicării: 29/12/2023

Cu apropierea Crăciunului, această problemă devine destul de actuală. Pe fiecare masă există ceva delicios, iar animăluțele doresc și ele să participe la festivități. Prietenul nostru patruped ne poate crea multe neplăceri atunci când, după mai multe ore de gătit, decide să mănânce într-o clipă bunătățile pregătite pe masă, destinate inițial oaspeților noștri.

Este dificil să rezolvăm această problemă, deoarece este vorba despre un proces de auto-recompensare. Câinele se apropie de masă fără cererea/instrucțiunea noastră, unde cina festivă este recompensa pentru comportamentul nepotrivit. Desigur, majoritatea câinilor sunt conștienți că acest lucru este interzis, așa că îndrăznesc să se apropie de bunătățile de pe masă doar atunci când știu că stăpânul nu-i vede.

Pentru ca sărbătorile să se desfășoare fără probleme, trebuie să păcălim câinele de câteva ori. Să punem câteva bucăți gustoase într-un bol pe masă, într-un loc accesibil pentru el. Să ieșim din cameră și să-l lăsăm singur cu gustările. În secret continuăm să ne supraveghem animăluțul, fără să ne observe. Smartphone-ul nostru este un instrument util pentru acest spionaj. În momentul în care începe să adulmece bucatele, intrăm în cameră și îi spunem hotărât: “Nu!” Dacă le lasă acolo, ieșim din nou din cameră. De data aceasta există mai puține șanse ca prietenul nostru blănos să încalce regulile. Continuăm să-l urmărim și, după câteva minute, dacă a lăsat în pace gustările, să ne întoarcem la el și să-i dăm din mâna noastră aceeași gustare care a fost pusă și pe masă. Este foarte important să nu luăm bucata direct din bol și să i-o dăm. Este bine să păstrăm câteva gustări suplimentare la noi pentru a le oferi drept recompensă.

Nu ne vom atinge scopul cu o singură capcană, așa că, din când în când, putem să ne surprindem animăluțul cu acest exercițiu. Putem să variem locul și tipul de recompense pe care le așezăm pe masă.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!