Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Cele mai bune activități de iarnă pentru câinele tău

Data publicării: 27/10/2022

Nu tuturor le place să iasă afară iarna, dar dacă stăm înăuntru mult timp, nu respirăm suficient aer proaspăt și nu ne mișcăm mult, ceea ce poate fi dăunător atât sănătății câinelui, cât și a stăpânului. Pe lângă plimbările zilnice obișnuite prin casă, ar putea merita să plănuim activități interesante cu patrupedul nostru chiar și în lunile mai reci.

Dar înainte de a ieși afară, trebuie să luăm în considerare următoarele:

– Nu toate rasele de câini suportă frigul și zăpada. Să ne asigurăm că animăluțul nostru poate ieși în siguranță chiar dacă temperatura scade sub 0 grade.
– Dacă nu suntem siguri că prietenul nostru blănos este suficient de antrenat pentru sporturi în aer liber, să cerem o părere de la medicul veterinar.
– Să ne asigurăm că este protejat corespunzător de elementele meteorologice. De exemplu, este posibil să avem nevoie de gecuță, pantofi sau cremă de protecție pentru lăbuțe.
– Dacă afară sunt grade minus, să nu petrecem prea mult timp în aer liber.
– Să avem întotdeauna la noi apă proaspătă și un vas de băut și să îi dăm câinelui nostru de băut din când în când.
– O trusă de prim ajutor este, de asemenea, o idee bună, mai ales pentru plimbările mai lungi.
– Să tăiem ghearele câinelui și firele de păr mai lungi dintre degetele de la picioare.
– Când ajungem acasă, să uscăm blana patrupedului și să verificăm dacă prietenul nostru a fost rănit. Poate merită, de asemenea, să aplicăm cremă pentru lăbuțe.

1. Skijoring sau săniuș

Dacă câinele nostru este plin de energie, ar putea fi o idee bună să-l ducem la schi. Dacă se comportă bine și cunoaște comenzile să se întoarcă și să se oprească, atunci cu ajutorul unei lese lungi și al hamului, îl putem lega în siguranță de noi și el ne poate trage în timp ce stăm pe schiuri. Dacă nu putem schia, putem să încercăm să mergem la săniuș împreună cu câinele nostru!

2. Joaca cu bulgări de zăpadă, construirea unui de om de zăpadă

Bătălia cu bulgări de zăpadă este o joacă clasică, dar cu adevărat distractivă. Majoritatea câinilor le place să prindă și să urmărească bulgării de zăpadă zburători. Trebuie să avem grijă să formăm bulgări moi de zăpadă, să nu-i frământăm prea tare. După ce bulgărele de zăpadă nu mai captează atenția patrupedului nostru, putem construi un om sau un câine de zăpadă.

3. Drumeții

Drumețiile sunt una dintre cele mai populare activități de iarnă, mai ales dacă mergem cu prietenul nostru loial. Este important ca animalul să aibe un fizic bun și să reziste la frig. Câinii iubesc locurile și mirosurile noi și se bucură de aventurile alături de stăpânii lor. O plimbare rapidă pune ambele părți în formă.

4. Exersarea funcției nazaleMulte activități pot fi practicate chiar și în condiții de iarnă. Una dintre acestea este lucrarea nasului, care oferă o stimulare fizică și mentală excelentă pentru prietenii blănoși. Să începem jocul ascunzând câteva recompense în interior, iar dacă animăluțul nostru se descurcă bine, îl putem provoca să găsească deliciile în curte, unde vântul și zăpada pot afecta fluxul de miros.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!