Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Cele mai bune locuri pentru drumețiile de toamnă cu câinele tău

Data publicării: 05/10/2022

Toamna este momentul ideal pentru a ieși cu câinele cât mai des posibil. Relaxarea în aer liber poate include programe interesante atât pentru stăpân, cât și pentru animăluțul său. În această perioadă merită să vizităm cât mai multe destinații pet friendly cu patrupezii. Să nu uităm însă că se va întuneca mai devreme, iar diminețile și nopțile vor fi mai răcoroase decât zilele, așa că este recomandat să ne pregătim din timp pentru plimbările mai lungi.

Pe măsură ce iarna se apropie, va fi din ce în ce mai puțină lumină, așa că este recomandat să punem încet-încet plimbările obișnuite mai târziu (dimineața) și mai devreme (seara) pentru a nu porni în întuneric.

Dacă există șanse mari să fim afară chiar și după întunecare, atunci, pentru a evita accidentele, ar trebui să ne asigurăm că suntem vizibili pentru ceilalți. Ideal ar fi să purtăm haine de culori deschise cu accesorii reflectorizante. Pentru prietenul nostru blănos este recomandat să obținem o zgardă luminoasă și o lesă reflectorizantă. Deși poate fi tentant, să nu lăsăm niciodată câinele să meargă fără lesă în întuneric. În condiții de vizibilitate slabă, este dificil să urmărim animalele, iar patrupedul nostru pot dispărea cu ușurință.

Indiferent unde duce călătoria noastră, există șanse mari să întâlnim diverse toxine, așa că ar trebui să le acordăm o atenție deosebită, astfel încât să nu ajungă în gura câinelui nostru.

– Ghinda: fructul micuț al stejarului conține acid tanic, care este toxic pentru câini și poate provoca probleme cu stomacul și diaree, așa că trebuie să ne asigurăm ca animalul nostru să nu guste din ghinda căzută în timp ce ne plimbăm prin pădure. În cazuri severe, pot apărea leziuni interne și boli de rinichi după consumul de ghinde.

– Pelete de melci: melcii pot provoca daune semnificative multor legume. Pentru a le distruge, unii oameni folosesc pelete otrăvitoare de melc, ceea ce este periculos nu numai pentru moluște, ci și pentru câini. Metaldehida din ea poate provoca tremor și convulsii, iar fără tratament imediat, animăluțul poate chiar muri.

– Frunze umede: grămezile de frunze umede oferă un teren de reproducere perfect pentru mucegai și bacterii, care ne pot îmbolnăvi serios prietenii blănoși.

– Căpușe: căpușele sunt active pe tot parcursul toamnei, așa că dacă ne plimbăm cu patrupedul într-o zonă ierboasă, împădurită, este important să inspectăm aprofundat blana câinelui după plimbare și, dacă găsim în ea căpușe, să le îndepărtăm cât de curând posibil. Bolile transmise de căpușe, cum ar fi boala Lyme, au mai multe șanse să fie prevenite dacă căpușa este îndepărtată în decursul a 24 de ore. Chiar înainte de a pleca în călătorie, este recomandat să folosim un produs împotriva puricilor și căpușelor.

Dacă plănuim excursii toamna, există câteva lucruri pe care trebuie să le avem în rucsac: un telefon mobil încărcat, lanternă, clopoțel, pantofi pentru câini, tifon, bandaje, dezinfectant, hemostatic, pensetă pentru îndepărtarea căpușelor, mâncare, apă.

Locuri montane impresionante în România: Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Lacul Colibița, Cheile Râmeţului, Gheţarul de la Scărişoara, Via Maria Theresia, Parcul Național Retezat, Stâna de Vale, etc. În Transilvania, de exemplu, sunt multe locuri perfecte de drumeții. Se pot vizita păduri, parcuri naturale, castele, așezări medievale, centrele istorice ale orașelor. Înainte de a alege locul perfect pentru excursie, merită să aflăm cât de lungi și cât de abrupte sunt traseele de drumeții și să ținem cont de starea fizică și de sănătatea câinelui nostru atunci când luăm o decizie. Dacă nu am făcut încă drumeții cu el în zone împădurite și muntoase, ar trebui să începem cu o distanță mai mică.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!