Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Cele mai bune suplimente nutritive pentru câini

Data publicării: 10/10/2022

Toamna este recomandat să ne întărim sistemul imunitar, dar și pe cel al animăluțelor noastre. Acest lucru este deosebit de important mai ales dacă nu am fost cu adevărat atenți la acest lucru în timpul verii. Hrana pentru câini de înaltă calitate conține, de obicei, suficiente minerale și vitamine, dar dacă animăluțul nostru a primit un alt tip de hrană sau are unele probleme de sănătate, pot fi necesare și suplimentele nutritive.

Este esențial pentru fiecare ființă să introducă vitamine și minerale în organism pentru a-și menține sănătatea și pentru o dezvoltare și o creștere corespunzătoare. Oamenii și animalele le obțin pe acestea prin nutriție.

Cele mai importante vitamine pentru câini

Vitamina K: ajută la coagularea sângelui și susține formarea proteinelor

Vitamina B1 (tiamina): ajuta la formarea sângelui, metabolismul carbohidraților și are un efect benefic asupra sistemului nervos

Vitamina B2 și B3 (riboflavină și niacină): susțin funcțiile enzimatice

Vitamina B6: susține producția de glucoză, celulele roșii din sânge și funcția sistemului nervos și susține sistemul imunitar și echilibrul hormonal

Acid folic: contribuie la metabolismul corect și la sinteza proteinelor

Câinii au nevoie de suplimente alimentare?

O dietă echilibrată oferă toate vitaminele și nutrienții pentru prietenii noștri blănoși. Hrana de calitate pentru câini disponibilă pe piață a fost compilată în consecință. Așadar, dacă ai ales mâncare de bună calitate și prietenul tău blănos nu are probleme de sănătate, probabil că nu are nevoie de un supliment.

Cu toate acestea, pentru câinii cu probleme specifice de sănătate și bunăstare utilizarea suplimentelor alimentare poate aduce beneficii. Suplimentele pot fi de mai multe tipuri, conținând vitamine, minerale și alte ingrediente naturale sau sintetice. Pot susține orice, de la bunăstarea generală la sănătatea ochilor până la o blană strălucitoare.

Suplimentele alimentare pot fi foarte utile pentru câinii mai în vârstă. Antioxidanții, precum vitaminele C și E, pot reduce inflamația și pot îmbunătăți problemele de memorie.

Patrupezii care mănâncă mâncare de casă pot avea nevoie și de suplimente. Cu toate acestea, se recomandă consultarea cu medicul veterinar atât cu privire la alimentație, cât și la utilizarea suplimentelor nutritive.

Care sunt criteriile după care să alegem un supliment alimentar?

Este important să alegem dintre mărcile care și-au testat produsele în studii clinice. Să citim întotdeauna ingredientele și să nu credem necondiționat promisiunile care sună bine. Înainte de a include oricare dintre acestea în dieta câinelui, este recomandat să ne consultăm cu medicul veterinar.

Câteva suplimente nutritive populare și eficiente:

1.) Ulei de somon pentru câini PetBalance: pentru vitalitate, imunitate, precum și pentru sănătatea pielii și a blănii.

2.) Pastă pentru intestine Pet Balance: pentru a sprijini flora intestinală și sistemul digestiv

3.) Tabletă de protecție a articulațiilor câinelui PetBalance: pentru rezistența organelor locomotorii 4.) Tabletă calmantă Beaphar: pentru o stare relaxată, echilibrată

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!