Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Cele mai distractive jocuri pentru serile de iarnă

Data publicării: 02/02/2023

Iarna de multe ori ne dorim să putem dormi toată ziua, mai ales în zilele înnorate și gri. Nu e de mirare că nu avem chef să ieșim. Însă exercițiile fizice sunt deosebit de importante și în lunile de iarnă, atât pentru oameni, cât și pentru câini. În serile cele mai friguroase este recomandat să facem activitățile de ardere a caloriilor și de stimulare mentală în interior, însă și acestea fi captivante și distractive.

Exercițiile fizice insuficiente și lipsa stimulării pot duce la anxietate, stres și alte probleme de sănătate la căței. Prietenii blănoși plictisiți atrag adesea atenția asupra lor printr-un comportament neplăcut, ceea ce poate fi enervant pentru stăpân. Pentru a evita toate acestea, este recomandat să ne jucăm puțin cu animăluțul nostru în fiecare zi.

Dozator de recompense

Probabil îi putem încuraja chiar și pe cei mai leneși câini să se miște și să gândească cu puțin răsfăț. Putem obține o minge în care vom pune recompense, sau o jucărie IQ pentru câini, astfel încât prietenul nostru patruped să fie nevoit să lupte pentru bunătăți.

Aceste dozatoare pot fi utile în special pentru câinii cărora le place să mănânce repede, deoarece ajung la numai câteva boabe de mâncare, astfel se încetinește mâncatul. Cu ajutorul acestora calitatea digestiei poate fi îmbunătățită și balonarea poate fi evitată.

Cu toate acestea, ar trebui să fim atenți la calorii dacă nu dorim ca animăluțul nostru să se îngrașe. Ținând cont de cantitatea consumată în timpul jocului, trebuie să reducem porția de mâncare destinată cinei.

Bunătăți împrăștiate

Hrănirea de seară în sine poate fi făcută mai distractivă prin plasarea bucăților de hrană împrăștiate pe podea. În acest fel, îl încurajăm pe prietenul nostru blănos să se miște din nou și este excelent și împotriva mâncatului rapid, deoarece trebuie să colecteze gustările una câte una din diferite puncte ale bucătăriei sau a sufrageriei. Putem face masa și mai interesantă punând niște alimente uscate pe un covoraș de hrănire.

De-a v-ați ascunselea

Acest joc este, de asemenea, un joc de interior perfect, deoarece nu necesită niciun echipament. Avem nevoie numai de puțină răbdare și consecvență pentru a ne învăța câinele să se joace.

Trebuie doar să luăm câteva recompense și să ne ascundem în cameră, este aproape sigur că prietenul nostru loial va veni să ne caute. Dacă ne găsește, îl recompensăm. Cu cât mai mulți oameni participă la joc, cu atât seara poate deveni mai distractivă. Aceasta este o modalitate excelentă de a întări legătura dintre familie și câine.

Trage sfoara

Jocul trage sfoara este, de asemenea, un joc interesant atât pentru câine, cât și pentru stăpân. Acest joc tradițional într-un mediu sigur și inofensiv este capabil să reînvie instinctul de căutare a pradei al câinelui nostru și îi face pe ambii participanți să concureze.

Dacă alegem instrumentul potrivit pentru joc, dinții lui se vor și curăța în același timp. Să ne asigurăm că frânghia nu este doar durabilă, ci și blândă, astfel încât să nu îi rănească gura animăluțului nostru. Dacă livingul nostru este suficient de mare sau avem un coridor lung, ne putem juca și în interior.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!