Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Cum să ne pregătim pentru primirea unui nou animăluț?

Data publicării: 09/08/2022

Primirea unui nou animăluț în familie este o mare bucurie pentru toată lumea. Fiecare membru al familiei va avea rolul său în îngrijirea câinelui: unii vor fi responsabili pentru baie, alții pentru schimbarea așternutului, alții pentru plimbări și vizita la medicul veterinar. Pe lângă aceste responsabilități va fi nevoie și de asigurarea unui mediu confortabil în care animăluțul tău își va petrece timpul în siguranță.

Siguranță

Înaintea primirii blănosului, apartamentul tău va trebui să se transforme într-un mediu sigur. Îți sugerăm să ascunzi obiectele decorative scumpe și periculoase, iar coșul de gunoi va trebui să fie într-un loc în care animalul tău nu va avea acces. Pe lângă plantele și alimentele toxice (inclusiv medicamentele), și soluțiile de curățenie trebuie ascunse de animăluțul tău. Soluțiile și obiectele pentru îngrijirea grădinii, jucăriile minuscule ce pot fi înghițite, guma de mestecat și cablurile electrice sunt extrem de periculoase. 

Asigură-te că nu poate deschide nici ferestrele, nici ușile, și fii atent când aerisești casa. Cea mai bună idee este să instalezi o plasă de protecție. Pe lângă acestea, trebuie să ții ușa la baie închisă mereu pentru a evita ca animăluțul  tău să bea din vasul toaletei.

Spațiul personal

În primul rând va trebui să decizi care va fi spațiul/camera în care animăluțul tău își va petrece cel mai mult timp. Gândește-te bine de la început dacă el va avea acces la toate încăperile casei tale sau numai la anumite camere.

Jucării

Dacă adopți un cățel, dă-i mai multe jucării de ros, ca să eviți să roadă celelalte obiecte din casă. Pisicuțele vor avea nevoie de un ansamblu de joacă și de diferite jucării interactive. Nu uita că patrupezii, mai ales câinii,  sunt foarte activi și curioși. Ei descoperă mediul înconjurător cu ajutorul nasului și botului. E responsabilitatea ta să te asiguri că nu pot înghiți și linge diverse obiecte care ar putea cauza accidente grave. 

Perioada de adaptare

Un cățel sau o pisicuță vor însemna nopți nedormite până se acomodează cu noul cămin. Nu este o idee bună să-l calmezi aducându-l lângă tine în pat. În schimb poți crea un spațiu închis, liniștit, cu un pat confortabil sau o cușcă, pentru a-l împiedica din a se plimba prin casă singur în întuneric.

Accesorii

Fă o listă cu tot ce ar putea avea nevoie noul membru al familiei și asigură-te că acestea sunt disponibile din prima zi. Acestea pot fi, de exemplu, o zgardă, o lesă, pungi igienice, medalioane personalizate, un stâlp de zgâriat, o litieră, așternutul din litieră și scutece pentru câini, boluri de hrană și apă.

Pentru a evita problemele digestive, cumpără-i aceeași hrană mereu, chiar dacă aceasta este de calitate scăzută. Mutarea într-o casă nouă este de asemenea stresantă, iar o schimbare rapidă a dietei obișnuite ar putea provoca stres.

Vizită la medicul veterinar

Mergeți la veterinar în termen de o lună după primirea animăluțului pentru a-i asigura toate vaccinurile necesare și un stil de viață sănătos și echilibrat.

Sursă: petcoach.co

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!