Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Cum să pregătești căsuța câinelui pentru iarnă?

Data publicării: 05/12/2022

Dacă câinele nostru a fost crescut pentru a putea trăi și a fi activ în aer liber în orice moment al anului, probabil că i-am asigurat deja o căsuță care să-l mențină în siguranță și sănătos din primăvară până iarnă. Însă, fiindcă temperatura se va schimba semnificativ, trebuie să acordăm o atenție suplimentară câinilor. Dacă urmăm câțiva pași, probabil că vom face tot posibilul pentru ca prietenii noștri blănoși să se simtă bine și în zilele mai reci.

Verificarea cu atenție a căsuței

Primul pas este inspecția vizuală. Cele mai multe căsuțe de câini pot rămâne stabile ani de zile, dar durata stării inițiale depinde și de cât de aspră a fost vremea. Să căutăm crăpături în pereți, podea și acoperiș. Dacă este necesar, putem utiliza garnituri din silicon și este important să verificăm și stabilitatea structurii. Să ne asigurăm că poate rezista la cele mai puternice vânturi de iarnă și la cele mai abundente ninsori la care ne putem aștepta.

Ușă pentru căsuță

Vara, intrarea deschisă în căsuța pentru câini este deosebit de practică în ceea ce privește ventilația adecvată, însă iarna merită să instalăm un element în plus care să ajute la menținerea căldurii în căsuță chiar și în lunile mai reci.

Dacă ne dorim o soluție simplă, ar putea fi o idee bună să măsurăm locul ușii și să cumpărăm un covoraș din cauciuc puțin mai mare, care poate fi apoi tăiat la dimensiunea potrivită și atașat cu ușurință de cușca pentru câini.

Găsirea locului ideal

Deși câinii care trăiesc afară și au blană groasă tolerează destul de bine frigul, vântul înghețat poate fi neplăcut chiar și pentru ei. De aceea, dacă considerăm că este necesar, ar trebui să mutăm căsuța într-o parte mai protejată a curții noastre. Dacă știm unde bate de obicei vântul, trebuie să ne asigurăm că nu lovește direct ușa cuștii. De asemenea, contează foarte mult să putem așeza căsuța sub acoperișul terasei sau al garajului, astfel încât ploaia să o poată deteriora cât mai puțin.

Izolarea

După ce crăpăturile au fost sigilate, mai sunt lucruri pe care le putem face pentru a ne proteja animăluțul de frig. Putem înfășura cușca într-o prelată impermeabilă sau o folie de plastic pentru a preveni intrarea umezelii în lemn, lucru care poate provoca mucegai și putrezire. Este recomandat să punem un palet și un strat de polistiren sub căsuță, astfel încât să nu intre în contact direct cu solul rece și umed.

Să știm când să aducem câinele înăuntru

Chiar dacă prietenul nostru blănos este obișnuit să fie afară în fiecare zi, vremea poate deveni severă, iar în acest caz ar fi bine să-l lăsăm să intre în casă sau măcar în garaj. Sub -7 °C, nici măcar câinii nu se simt atât de bine afară.Să fim atenți la semnalele câinelui nostru. Dacă se văicărește, tremură, este anxios și sapă gropi, înseamnă că îi este deja foarte frig. Animăluțele mai în vârstă și bolnave suportă mai greu frigul. Este important ca ei să fie adăpostiți într-o clădire încălzită iarna.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!