Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Cum să te pregătești pentru prima vizită a câinelui tău la veterinar?

Data publicării: 05/12/2022

Puii de câine se comportă adesea ca și cum ar putea face orice, dar sistemul lor imunitar nu este încă suficient de puternic, așa că sunt predispuși la anumite boli și răni. Este important să programăm prima examinare veterinară după câteva zile de la aducerea lor acasă. Dacă prietenul patruped este sănătos, atunci scopul este menținerea aceastei stări, iar dacă este bolnav, atunci tratamentul lui trebuie început cât mai curând posibil, pentru ca problema să nu devină gravă.

Când ar trebui să ne ducem prima dată câinele la veterinar?

La adăposturile și crescătoriile de câini vizitele la veterinar încep chiar înainte ca puii să ajungă la noile lor familii. Trebuie să obținem o broșură sau documente despre ce tipuri de îngrijire a primit deja cățelul, ce s-a întâmplat și când trebuie să programăm, următoarele vaccinări obligatorii, de exemplu.

Însă, indiferent de istoricul animăluțului nostru, merită să programăm o vizită la veterinar la câteva zile după sosirea cățelușului. În astfel de cazuri, merită să fie efectuată o examinare fizică și de laborator completă, astfel încât eventualele probleme de sănătate să poată fi identificate cât mai curând posibil. Merită să aflăm despre acestea repede, înainte ca garanția de sănătate oferită de crescător să expire.

Cum să ne pregătim pentru prima vizită?

În primul rând ar fi important să adunăm cât mai multe informații posibil în zilele dinaintea vizitei la veterinar. Să răspundem la câteva întrebări care pot fi importante, de exemplu:

– Cățelușul a venit la noi din cealaltă parte a lumii sau a țării?
– A început să aibă probleme de comportament?
– Câinele are poftă bună?
– Are vărsături sau diaree?
– A învățat să își facă nevoile afară, sau progresează conform așteptărilor?

Desigur, este în regulă dacă răspunsul la una dintre întrebările medicului veterinar este „nu știu”, dar cu cât putem oferi mai multe informații în timpul programării, cu atât mai bine.

Ce ar trebui să ducem cu noi?

Ideal ar fi să pregătim din timp tot ceea ce va trebui să avem cu noi la clinica veterinară:

– Toate fișele veterinare primite de la crescător sau adăpost
– Lista întrebărilor și îngrojorărilor noastre
– Note despre hrana exactă pe care i-o oferim animăluțului nostru
– Cușcă de transport, în interior cu pătura sau prosopul preferat al câinelui, astfel încât să fie confortabilă și să se simtă mirosul de casă
– Lesă și zgardă sau ham
– Jucărie de mestecat pentru a-i distrage atenția
– Gustări mici pentru a recompensa comportamentul bun
– Formularul furnizat de medicul veterinar pe care l-am completat deja (dacă există)
– Probă de scaun proaspăt

Cușca de transport pentru câini este un accesoriu deosebit de util în acest caz. Să nu credem că vom fi capabili să-l ținem în brațe pe cățelul nostru entuziasmat și agitat în timp ce el percepe o mulțime de lucruri, sunete și mirosuri noi în clinică. Același lucru poate fi valabil și pentru călătorii. Cu toate acestea, trebuie să-l ținem sub control pe micul nostru prieten cu o lesă, o zgardă sau un ham.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!