Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Cum să-ți menții câinele în formă în lunile de iarnă?

Data publicării: 05/12/2022

Sigur, e frig afară și numărul orelor în care este lumină e mult mai mic, însă câinele nostru nu hibernează, așa că este important să facă mișcare în fiecare zi. Stimularea fizică și mentală este esențială pentru menținerea sănătății. În zilele în care vremea rea ​​nu permite plimbările obișnuite și mai lungi, trebuie să venim cu idei pentru alte tipuri de exerciții.

Jucatul de-a v-ați ascunselea

Acest joc este modalitatea perfectă de a-ți încuraja animăluțul să se miște și să gândească. Putem, de exemplu, să ascundem jucăriile preferate ale câinelui nostru sau câteva recompense în locuri diferite, ușor accesibile, dar ar putea fi și mai interesant dacă ne-am ascunde noi.

Putem arunca o gustare pentru a-l face pe să plece de lângă noi, apoi să găsim rapid o ascunzătoare în celălalt capăt al casei. În timpul jocului atât câinele, cât și noi, obosim plăcut și se poate exersa și comanda „vino”.

Testarea nasului

Câinii au un simț al mirosului incredibil de bun, ceea ce îi face deosebit de buni la sarcinile care necesită folosirea nasului. Putem face o pistă cu obstacole prin care trebuie să treacă pentru a ajunge la cină. Ascundem mâncarea într-o cutie la sfârșitul pistei, sau, în cazul hranei uscate, putem umple și o jucărie cu bunătăți.

Plimbare în interior

Benzile de alergare special concepute pentru câini sunt deja disponibile pe piață, dar dacă nu ne putem permite un astfel de aparat, putem folosi chiar și o bandă de alergare umană cu măsurile de precauție corespunzătoare. Pentru asta trebuie să petrecem câteva zile prezentându-i prietenului nostru blănos cum funcționează banda. După aceea setăm o viteză mică și stăm în fața mașinii cu recompense în mână. După patru zile putem începe să creștem viteza și/sau timpul petrecut pe banda de alergare. Este important să acordăm atenție semnelor: dacă animăluțul nostru obosește sau este vizibil inconfortabil, este recomandat să încheiem exercițiul.

Înscriere la antrenament

Putem începe cu elementele de bază într-o școală de câini, dar dacă câinele nostru cunoaște deja cuvintele de comandă de bază și este energic, atunci antrenamentul de agility sau înotul pot fi, de asemenea, o alegere bună. Beneficiul ședințelor constă nu numai în faptul că animăluțul nostru se dezvoltă psihic și fizic, ci și în socializare, deoarece prietenul nostru loial poate întâlni în mod regulat alte persoane, chiar și câini.

Învățarea unui nou truc

Poate fi o idee bună să învățăm animăluțul să ne atingă palma cu nasul la cerere. Acest lucru îl ajută să se concentreze pe un singur punct atunci când este nevoie. Putem folosi acest exercițiu mai târziu, de exemplu atunci, când dorim să se oprească din ceea ce face. În plus, patrupedul nici măcar nu poate lătra până nu pune nasul pe mâna noastră, așa că acest lucru îl poate ajuta efectiv să-l calmeze.

Distracție în aer liber Câinii de talie mare, în general, iubesc zăpada și putem ieși cu ei pentru 30-40 de minute. Îl putem lăsa să alerge, putem face o plimbare lungă, ne putem juca cu bulgări de zăpadă. Cu toate acestea, după ce ajungem acasă este important să-i ștergem lăbuțele cu o cârpă umedă pentru a îndepărta toată murdăria, inclusiv sarea de pe drum.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!