Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Curățarea jucăriilor pentru câini – este necesară?

Data publicării: 31/08/2023

Dacă avem un cățel, acesta probabil că are una sau chiar mai multe jucării preferate care sunt în mod constant antrenate, adică mestecate. Poate că acesta vine cu noi la joacă în aer liber, la plimbări, la alergări în curte. Dacă ajunge pe jos, nisipul sau orice altă murdărie se poate lipi de ea. După un timp, poate începe să emită și un miros ciudat.

De ce este important să curățăm jucăriile pentru câini?

Poate nu te-ai fi gândit, dar jucăriile câinelui pot găzdui ciuperci, mucegai și diverse bacterii. Potrivit NSF International (o organizație americană de testare, inspecție și certificare a produselor), jucăriile pentru câini se numără printre primele 10 articole de uz casnic cu cei mai mulți microbi. Și, deoarece câinii își folosesc în primul rând gura pentru a se juca cu jucăriile, ei ingerează bacteriile colectate de jucării de fiecare dată. Prietenii noștri blănoși pot apoi să împărtășească și cu noi acești microbi.

Cum să curățăm jucăriile pentru câini?

Nu există nicio îndoială că jucăriile prietenilor noștri loiali pot fi un pericol casnic dacă nu avem grijă de ele. Dacă nu suntem suficient de atenți la curățare, ne putem confrunta și noi cu probleme și noi neplăceri. Anumiți detergenți și înălbitori, adică produsele cu o concentrație chimică ridicată, pot provoca vărsături, diaree și arsuri chimice grave. Din fericire, însă, există multe soluții sigure pentru animale. Cel mai bine este să ne consultăm cu medicul veterinar pentru a ne asigura că detergentul pe care îl alegem este cu adevărat sigur. Putem crea noi înșine o soluție complet naturală potrivită scopului, din apă și oțet din alcool alb în proporție de jumi-juma. Acest amestec poate fi ideal pentru spălarea manuală, în mașina de spălat și în mașina de spălat vase.

Curățarea jucăriilor de pluș

Când curățăm plușurile, trebuie să ne asigurăm că utilizăm detergent care nu afectează animalele sau să evităm complet detergentul. Jucăriile moi pot fi, de asemenea, spălate cu ușurință manual cu soluția de oțet-apă. După aceea, pot fi uscate la aer sau, dacă eticheta nu interzice acest lucru, pot fi chiar puse într-un uscător.

Pentru a evita mucegaiul, să nu punem plușurile în dulap și să nu le dăm animăluțului nostru până când nu sunt complet uscate.

Curățarea jucăriilor de mestecat

În cazul jucăriilor de mestecat, trebuie să ne asigurăm că găurile sunt fixate cu bandă adezivă, astfel încât niciun agent de curățare să nu intre în găuri. Trebuie să ținem cont de faptul că în cazul acestor jucării poate veni un moment în care jucăria pur și simplu se uzează atât de mult, încât nu mai poate fi folosită în siguranță de către câinele nostru. Să aruncăm întotdeauna jucăriile deteriorate imediat, astfel încât câinele nostru să nu înghită bucățelele.

Pentru a ne asigura că jucăriile prietenului nostru blănos sunt întotdeauna curățate la momentul potrivit, poate fi o soluție bună să le împărțim în două părți și să spălăm ambele grupuri în mod regulat. De exemplu, primul grup în prima și a treia săptămână a lunii și al doilea grup în a doua și a patra săptămână a lunii. În acest fel, animăluțul nostru va avea întotdeauna o jucărie curată care să-l țină ocupat.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!