Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Ghidul gustărilor – cu ce să-ți răsplătești prietenul blănos?

Data publicării: 03/05/2023

Există multe moduri de a ne recompensa cățelul pentru o treabă bine făcută. Un super joc cu mingea sau puțină distracție în curte poate fi un eveniment cu adevărat plăcut după o sesiune de dresaj în timpul căreia prietenul nostru blănos a trebuit să stea mult timp într-un singur loc. Dar răsplătirea cu câteva gustări delicioase este cea mai convenabilă și eficientă modalitate de a influența comportamentul animăluțului nostru. Câteva sfaturi ne pot ajuta în alegerea recompensei potrivite.

Gustări rapide

Atunci când îl învățăm ceva nou, este important să îl menținem motivat și interesat. Una dintre cele mai bune modalități de a face acest lucru este să îi oferim recompense în timpul dresajului. Pentru ca prietenii noștri să se poată bucura de gustări de mai multe ori într-un timp scurt, trebuie să alegem recompense care pot fi mâncate rapid. Dacă rămânem repede fără recompense, ne putem întoarce rapid la sarcină și astfel putem menține atenția animăluțului nostru pentru o lungă perioadă de timp. Dacă este nevoie de mai mult timp pentru a mânca gustarea, se prelungește și timpul de dresaj, ceea ce poate duce la mai puține exerciții, deoarece după un timp cățelul nu va mai dori să se concentreze asupra sarcinii.

Mici bunătăți

Recompensele micuțe sunt cheia menținerii exercițiul continuu. Chiar și pentru câinii mai mari, o recompensă de mărimea unui bob de mazăre este ideală. Iar pentru blănoșii de talie mică, gustarea poate fi și mai mică. Există o mulțime de recompense disponibile care sunt prea mari pentru a fi folosite în dresaj, așa că merită să fim atenți la acest lucru. Poate în adâncul sufletului simțim că îl păcălim pe cățelul nostru, dar atâta timp cât primește ceva ce îi place, nu-i va păsa cât de mare e, ci va fi chiar mai fericit să primească recompense mai des. În plus, gustările mai mici înseamnă un aport caloric mai mic. Dacă dresajul durează mult, înseamnă că va fi nevoie de multe recompense, însă este important să îi oferim gustările în moderație.

Gustări moi și mirositoare

De asemenea, este o idee bună să acordăm atenție texturii alimentelor. Gustările moi sunt mult mai bune pentru dresaj, deoarece se pot mânca mult mai și mai rapid decât cele tari. Biscuiții, de exemplu, sunt doar pentru situații unice, deoarece se pot fărâmița și este nevoie de timp pentru ca blănosul nostru să lingă bucățile căzute pe jos. Iar gustările mai moi au de obicei o aromă mai intensă, așa că pot fi mai interesante pentru animăluțul nostru.

Indiferent de mărimea, forma sau gustul recompenselor, trebuie să ne asigurăm că este o gustare sănătoasă. Să citim ingredientele de pe ambalaj și să fim atenți să conțină numai ingrediente naturale, fără conservanți, coloranți și alți aditivi artificiali.

Ar putea fi o idee bună să achiziționăm mai multe feluri, pentru că animăluțul nostru se poate plictisi de recompense dacă primește mereu același tip de recompensă, așa că va fi mai puțin motivat în timpul dresajului. Dacă observăm că entuziasmul scade, un nou tip de gustare ne poate ajuta.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!