Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Gustări sănătoase pentru câini în noul an

Data publicării: 30/01/2024

Având în vedere diversitatea de recompense disponibile pe rafturile magazinelor în zilele noastre, nu este întotdeauna ușor să găsim produsul care nu doar că este gustos, ci și sănătos și poate fi oferit în siguranță prietenului nostru patruped. Nu ar trebui să luăm decizii în grabă. Cel mai bine este să alegem gustările unei mărci deja cunoscute și de încredere, dar întotdeauna să citim ingredientele menționate pe ambalaj și să ținem cont și de valoarea calorică în momentul achiziției.

Iată câteva sfaturi pentru alegerea unor gustări sănătoase pentru câini:

  • Marca

Cu un brand deja testat și de încredere, probabil că nu putem da greș. Este un avantaj dacă producătorul efectuează teste de calitate și filtrează în mod sigur contaminările bacteriene și fungice care ar putea fi dăunătoare pentru câini.

  • Ingrediente

Ca și oamenii, câinii se simt mai bine, sunt mai sănătoși și trăiesc mai mult atunci când primesc alimente de calitate. Să alegem gustări care conțin ingrediente integrale, cum ar fi carnea, fructele și legumele, și să încercăm să evităm aditivii artificiali, coloranții și conservanții.

  • Calorii

Merită să verificăm și conținutul de calorii al gustării, în special dacă câinele este supraponderal sau nu i-ar fi de ajutor câteva kilograme în plus. În acest caz, cu cât produsul are mai puține calorii, cu atât mai bine.

  • Textură

Textura și dimensiunea recompenselor sunt, de asemenea, importante. Să luăm în considerare vârsta câinelui pentru care luăm gustarea și, de asemenea, dacă dorim să o oferim în timpul dresajului sau poate ca o distracție împotriva plictiselii.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!