Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Hidratarea câinilor pe timp de caniculă

Data publicării: 31/08/2023

Vara poate aduce multe aventuri interesante alături de patrupezii noștri, dar trebuie să fim conștienți că această căldură excesivă poate avea un impact negativ asupra lor, atât fizic, cât și psihic. Este extrem de important să ne asigurăm că animăluțul nostru este hidratat și să nu îl lăsăm să se supraîncălzească. De asemenea, este foarte important să nu lăsăm niciodată animăluțul în mașină, nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp, în zilele caniculare.

1. Să avem întotdeauna apă cu noi

Oriunde mergem cu cățelul nostru, să nu uităm să luăm cu noi o sticlă de apă proaspătă și rece. În timpul verii, nevoia de apă al animăluțelor crește, așa că trebuie să ne asigurăm că prietenul nostru blănos primește regulat de băut în timpul plimbărilor. Ar putea fi util să achiziționăm un bidon care funcționează și ca un adăpător, astfel încât să nu fie nevoie să avem cu noi și un bol separat.

2. Să trecem la hrană umedă

Putem ajuta la hidratarea câinelui nostru în zilele calde oferindu-i conservă în loc de hrană uscată. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți să punem în bolul animăluțului nostru cantitatea pe care știm că o va consuma, deoarece restul se poate strica rapid. Dacă totuși alegem să rămânem la hrana uscată, putem adăuga puțină apă sau supă.

3. Să avem mai multe surse de apă

Este recomandat să punem boluri cu apă atât în interiorul casei, cât și în curte, astfel încât câinele să aibă acces la suficientă apă pe tot parcursul zilei. Trebuie să ne asigurăm că bolurile sunt curățate în mod regulat pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor.

4. Să punem cuburi de gheață în apă

Câteva cuburi de gheață în bolul cu apă vor menține temperatura apei mai plăcută, așa că pot fii o soluție excelentă în zilele călduroase. De exemplu, putem face cuburi de gheață cu afine sau mazăre verde, astfel încât să devină o gustare răcoritoare și delicioasă.

5. Hidratarea în timpul dresajului

Atunci când ne antrenăm câinele, să nu uităm să facem o pauză la fiecare 15-20 de minute și să-i oferim puțină apă. Acest lucru poate preveni deshidratarea și insolația. Înainte să-i oferim apă, așteptăm ca câinele să se oprească din gâfâit. Să nu ne antrenăm prietenul blănos în timpul caniculei, ci doar în orele dimineții sau seara, când aerul este mai răcoros.

În timpul caniculei trebuie să fim atenți la primele semne de deshidratare și de insolație:

  • salivație crescută, respirație intensă și salivă lipicioasă
  • dacă tragem puțin de piele, aceasta se retrage prea încet
  • oboseală și amețeală
  • temperatură corporală ridicată (suprafața corpului fierbinte)
  • pupile dilatate
  • secreții nazale spumoase

Dacă observăm oricare dintre aceste simptome, să ne ducem imediat câinele la umbră și să-i dăm de băut. Să punem un prosop rece pe corpul animalului, să folosim un ventilator, dacă avem, și să punem produse mirelite între picioare sau pe ceafă. Să nu răcorim brusc animăluțul (să nu-l punem într-o baie de gheață), deoarece acest lucru poate cauza moartea animalului. Dacă este necesar, să cerem ajutorul medicului veterinar. În drum spre veterinar, să nu uităm să răcorim continuu prietenul nostru patruped.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!