Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Îngrijire de toamnă pentru blana câinelui

Data publicării: 05/10/2022

Odată cu schimbarea anotimpurilor, nevoile de îngrijire ale câinilor se pot schimba. Este important să avem grijă de blana, pielea, lăbuțele și ghearele câinilor pe tot parcursul anului, dar pe vreme mai răcoroasă este posibil să fie nevoie de puțină îngrijire suplimentară. Câteva sfaturi ne pot ajuta în a ne asigura că prietenii noștri blănoși au blana sănătoasă, strălucitoare și, prin urmare, au un aspect îngrijit și toamna.

Stabilirea unei rutine

Deși multora le place să păstreze blana câinelui lungă în lunile mai reci, este important ca aceasta să fie îngrijită în mod regulat. Dacă blana câinelui nostru nu este îngrijită corespunzător, pe piele se pot acumula iritanți, polenul, celulele moarte ale pielii și subpelul, ceea ce poate duce la iritații și la pierderea strălucirii și a sănătății blănii.

Prin urmare, este esențial să avem grijă să păstrăm blana și urechile curate, iar ghearele să fie de lungimea potrivită.

Importanța băii

Să nu încetăm să facem baie câinelui doar pentru că vara s-a terminat. Este benefic pentru câini să fie spălați regulat pe tot parcursul anului. Murdăria, polenul și bacteriile trebuie îndepărtate din când în când de pe pielea animalului.

Frecvența băilor variază în funcție de tipul de blană și de nevoile de sănătate. Unii câini sunt bine fără să facă baie pentru o perioadă mai lungă, în timp ce pentru alții, îngrijirea completă a blănii poate fi relevantă o dată la două săptămân sau chiar în fiecare săptămână.

Șampon hidratant și peria potrivită

Pentru îngrijirea blănii trebuie folosită întotdeauna o perie pentru câini potrivită pentru tipul de blană a animalului. Baia frecventă combinată cu aerul rece și uscat poate duce la uscarea pielii. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să cumpărăm un șampon hidratant special făcut pentru câini, care nu numai că are ca rezultat o blană frumoasă, ci oferă și protecție suficientă pentru pielea sensibilă.

Îngrijirea lăbuțelor

În lunile cu temperaturi mai scăzute, lăbuțele se pot usca și crăpa mai ușor. Un balsam calmant poate ajuta la menținerea hidratării și sănătății lăbuțelor. Dacă gradele minus au sosit deja, ar putea merita să-i oferim câinelui încălțăminte.

Atenție la alergii

Pentru câinii care suferă de alergii, baia poate ajuta la îndepărtarea polenului și a altor iritanți din blană care se pot aduna la suprafața pielii și pot provoca mâncărime și infecții. Spălarea și îngrijirea regulată la fiecare 1-2 săptămâni pot avea un efect pozitiv asupra majorității câțeilor cu boli de piele cauzate de alergii. În timpul toamnei, nivelul alergenilor poate fi deosebit de ridicat, așa că trebuie să acordăm o atenție mare semnelor, iar dacă prietenul nostru se scarpină foarte mult, trebuie neapărat să consultăm un medic veterinar pentru ca problema să poată fi tratată cât mai curând posibil.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!