Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Jocuri distractive pentru serile de iarnă alături de câinele tău

Data publicării: 10/01/2023

În zilele reci, ploioase, majoritatea stăpânilor și animăluțelor nu prea le place să iasă și își scurtează cât mai mult posibil plimbările zilnice. Dar experiența este că, dacă câinii nu fac suficientă mișcare, ei vor găsi modalități de a se distra, ceea ce duce adesea la un comportament neplăcut. Activitatea fizică și mentală regulată este importantă pentru câini, așa că dacă putem petrece mai puțin timp în aer liber, merită să ne jucăm mai mult în interior cu prietenii noștri patrupezi.

Prinde-l și adu-l înapoi

Dacă avem un coridor mai lung sau orice spațiu deschis mai mare, ne putem juca o mulțime de lucruri în interiorul căminului nostru. Mingile de tenis sunt, în general, iubite de câini, deoarece sunt ușor de prins, sar și sunt foarte distractive de urmărit. Jocul cu mingea este o modalitate excelentă pentru cățelul nostru de a face exerciții fizice în interior și de a se obosi înainte de cină.

Găsește bunătățile

Cu acele jocuri în care câinele trebuie să-și folosească nasul pentru realiza cu succes misiunea, ne putem obosi mental animăluțul mai repede decât credem. Pur și simplu ascundem câteva recompense într-o zonă mică și rostim comenzile „căută” sau „găsește”. Când găsește bunătățile, să-l lăudăm ca să înțeleagă jocul. După ce trucul merge deja de minune pentru prietenul nostru, putem începe să implicăm punctele mai îndepărtate ale camerei sau ale casei pentru a îngreuna puțin treaba animăluțului nostru.

Sub care cană se află?

Să luăm trei (sau chiar mai multe) căni, cutii sau recipiente mai mici sub care putem ascunde o recompensă. Să așezăm cănile cu susul în jos și să ascundem întotdeauna o gustare doar sub una dintre ele. Dacă nu am jucat asta până acum cu prietenul nostru blănos, ar trebui mai întâi să-i arătăm unde este recompensa și abia apoi să o acoperim. Odată ce înțelege jocul, îl putem îngreuna, nelăsându-l să vadă sub ce cană e gustarea.

De-a v-ați ascunselea cu câinele

Acest joc poate fi foarte distractiv nu numai pentru copii, ci și pentru câini. Deci, dacă avem copii, poate fi un joc comun grozav! Sarcina este simplă, să lăsăm copiii să se ascundă și să convingem câinele să-i găsească. Dacă suntem singuri acasă cu câinele nostru, nu este nicio problemă. Să-l rugăm să se așeze jos și să rămână acolo. După ce ne-am ascuns, să rostim cuvântul care îl face pe cățel să ne caute, și să așteptăm până când ne găsește.

Învățarea unor trucuri noi

Indiferent de vârsta câinelui nostru, nu este niciodată prea târziu pentru a-l învăța un nou truc. Tot ce avem nevoie este o idee bună, un pachet de recompense, multă, multă răbdare și cuvinte de laudă. Din această listă, putem alege câteva trucuri pe care le putem exersa în serile geroase de iarnă:

– Stai cuminte
– Îmbrățișare
– Pupic
– Dă lăbuța
– Rostogolește-te
– Rotește-te
– Latră
– Fă pe mortul – Deschide/închide ușa

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!