Toamna putem organiza o mulțime de programe captivante în aer liber cu câțelul nostru, în sfârșit nu trebuie să ne facem griji că ne vom arde sau că vom face insolație. Pădurile, de exemplu, pot fi locația ideală pentru plimbările mai lungi. Ne putem bucura de temperatura plăcută, de briza ușoară, de noile culori și arome ale naturii. Bineînțeles, va fi nevoie de puțină pregătire și în acest caz, și sunt câteva lucruri la care ar trebui să fim atenți.
Să rămânem pe poteci
Este important să urmărim poteca desemnată în timpul plimbărilor prin pădure. Astfel, pe de o parte, putem proteja plantele și animalele sălbatice ale pădurii, iar, pe de altă parte, cu siguranță nu ne vom pierde.
Să ținem cont de prezența locuitorilor pădurii
În timpul aventurii noastre în pădure, putem întâlni multe alte ființe, de exemplu păsări care cuibăresc pe pământ, poate vulpi, iepuri, căprioare. Trebuie să le respectăm. Nu ar trebui să lăsăm niciodată câinele să sperie sau să urmărească animalele sălbatice, chiar dacă considerăm că patrupedul nostru este doar jucăuș.
Să fim atenți cu bețele
Câinilor le place să se joace, iar noua locație îi face și mai entuziasmați. Bețele găsite în pădure pot părea jucării ideale, dar este, de fapt, riscant să ne jucăm cu ele. Acestea pot provoca tăieturi și răni atât în gură, cât și pe corpul patrupedului, poate exista chiar riscul de sufocare. Este recomandat să aducem cu noi jucăriile câinelui nostru în călătorie.
Atenție la plantele otrăvitoare
La fel ca oriunde în aer liber, în pădure putem găsi plante care sunt otrăvitoare pentru prietenii noștri blănoși. Să nu îi permitem animăluțului nostru să mănânce nici o plantă și să evităm în special clopoțeii, ierburile sălbatice, degețelele și ciupercile. Dacă blănosul nostru a mâncat din greșeală unul dintre acestea, trebuie să cerem imediat sfatul medicului nostru veterinar.
Purtarea lesei
O lesă scurtă este cea mai ideală pentru excursiile în pădure, astfel încât să ne putem ține cu ușurință prietenul blănos lângă noi. Nu știm niciodată ce animale sălbatice îi vor stârni interesul și s-ar putea să întâlnim și alți câini.
Să nu uităm recompensele acasă
Să luăm câteva gustări cu noi în drumeție și să ne răsplătim amicul pentru comportamentul bun. Se poate întâmpla ca dresajul și autocontrolul câinelui nostru să fie testate de câteva ori în timpul plimbării, iar câteva delicii îl pot îndrepta în direcția corectă.
Să luăm apă cu noi
La fel ca noi, oamenii, și câinii au nevoie de ceva răcoritor pe tot parcursul zilei. În locurile pet-friendly animăluțul nostru poate primi un castron cu apă, dar cel mai sigur este dacă ne punem ceva de băut în rucsac.
Atenție la parazițiImediat ce ajungem acasă, trebuie să verificăm blana câinelui nostru pentru a vedea dacă există căpușe sau purici. Să examinăm întregul corp din cap până în picioare. Dacă găsim o căpușă, trebuie să o scoatem cu o pensetă pentru îndepărtarea căpușelor, iar dacă găsim purici, patrupedul trebuie scăldat. Chiar înainte de a pleca în excursie este recomandat să folosim un produs împotriva puricilor și căpușelor, de exemplu spot-on, spray sau zgardă.