Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Pot să îi fac baie câinelui în timpul iernii?

Data publicării: 30/01/2024

Vara este mult mai ușor să îl spălăm pe cățelul nostru, deoarece îi face bine o baie răcoritoare în căldura mare. Dar indiferent de anotimp, se poate întâmpla ca blana să devină murdară și să aibă un miros neplăcut, ceea ce face necesară spălarea. În timpul iernii, însă, trebuie să fim foarte atenți să nu îmbolnăvim prietenul nostru blănos. Merită să luăm în considerare câteva sfaturi în acest sens.

1. Să nu facem baie câinelui prea des

Nu este o idee bună să îl spălăm pe câinele nostru în fiecare săptămână, în primul rând pentru că astfel își pierde, sau nu își poate produce mirosul specific, care servește și ca mijloc de comunicare, și nici nu face bine blănii să îi spălăm în mod regulat uleiurile naturale. Nici vara nu este recomandat să facem baie patrupedului nostru  în fiecare zi, iar în lunile mai reci o dată pe lună ar trebui să fie suficient, mai ales dacă animalul stă toată ziua în casă.

2. Baie rapidă

Iarna, să încercăm să fim foarte rapizi în baie, să îndepărtăm cea mai mare parte a murdăriei, dar să ne asigurăm că nu răcește câinele. Să nu petrecem prea mult timp cu șamponarea și să nu ne jucăm în apă, aceste activități să le păstrăm pentru vremea călduroasă.

3. Să folosim apă caldă

Chiar dacă afară este vreme bună, nu este recomandat să spălăm animăluțul nostru cu apă rece, deoarece nu îi face bine sănătății. Iarna, este deosebit de important ca apa să fie puțin mai caldă. Astfel, baia poate fi plăcută, iar câinele nu va răci. Cu toate acestea, să avem grijă să nu fie apa prea fierbinte, pentru a nu-l arde pe blănosul nostru.

4. Baia să aibă loc în casă

În cazul câinilor de talie mare, s-ar putea să nu ne încânte ideea de a-i scălda în cadă, dar în aceste momente, doar în interiorul casei este adecvată temperatura pentru a face baie. După aceea, bineînțeles, trebuie să luăm în calcul o curățenie majoră, dar dacă avem noroc, nu va trebui să repetăm procedura des.

5. Să uscăm bine blana

După ce am terminat baia, lăsăm ca prietenul nostru să se scuture pentru a îndepărta apa, apoi încercăm să îl uscăm cu un prosop moale. Dacă nu se sperie, putem folosi un uscător de păr la temperatură scăzută. Până când blana nu s-a uscat complet, să nu îl lăsăm să iasă din casă.

6. Să alegem o zi însorită

Dacă putem, indiferent dacă facem îngrijirea blănii în casă, planificăm baia pentru o zi când soarele va străluci mult. Cel mai bine este să o facem în orele de prânz, astfel încât razele soarelui să ajute la uscarea completă a blănii și senzația de căldură să fie mai plăcută. Dacă nu putem face baia într-un spațiu încălzit, putem duce prietenul nostru loial la un salon de cosmetică canină, deoarece sănătatea este pe primul loc.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!