Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Rezoluții pentru noul an

Data publicării: 10/01/2023

Începutul noului an este perfect pentru stabilirea de noi țeluri. În astfel de momente mulți dintre noi își propun să slăbească, să facă mai mult sport sau să mănânce mai sănătos. În același timp, primim atât de multă dragoste de la animăluțele noastre 365 de zile pe an, încât merită ca sănătatea și fericirea lor să fie o prioritate în noul an. Să nu uităm de prietenii noștri loiali atunci când ne facem lista și când ne respectăm rezoluțiile. Câteva idei ne pot ajuta în acest sens.

Să cântărim hrana… întotdeauna!

La fel ca la noi, oamenii, se poate întâmpla cu ușurință ca greutatea corporală blănoșilor noștri să crească treptat în timp. De exemplu, în Statele Unite, se estimează că 59% dintre pisici și 54% dintre câini suferă de obezitate sau sunt supraponderali. Dacă animăluțul nostru are kilograme în plus, scopul nostru numărul unu în acest an ar trebui să fie să-l readucem la greutatea normală. Pentru a evita supraalimentarea, este important să măsurăm cu exactitate doza zilnică a blănosului nostru de fiecare dată. Medicul nostru veterinar ne poate ajuta în acest sens, dar și informațiile nutriționale de pe ambalajul alimentelor ne pot fi de ajutor.

Mai multă mișcare

Când vine vorba de sănătate și controlul greutății, dieta este numai o parte a ecuației. Pentru a slăbi, trebuie să trăim o viață mai activă. Pe lângă plimbările regulate, putem implementa jocuri și exerciții în aer liber sau în interior pentru animăluțul nostru care îl încurajează să se distreze și să facă mișcare.

Îmbunătățirea dresajului

În special în cazul câinilor, contează foarte mult dacă patrupedul este dresat, ascultător, fericit și calm, deoarece aceste caracteristici nu înseamnă doar că prietenul nostru blănos poate fi manevrat mai ușor în siguranță chiar și în situațiile potențial periculoase, dar și că deținerea unui câine poate aduce mai puțină supărare și mai multă bucurie. Dacă considerăm că este necesar, anul acesta am putea să ne înscriem patrupedul la o școală de câini.

Mai mult timp pentru joacă

Pentru pisici, drumeția nu este tocmai cea mai bună modalitate de a crește numărul de pași, dar un pic de distracție poate ajuta foarte mult. De exemplu, mini-tigrilor le place să urmărească lumina laser, dar și alte jucării care declanșează instinctul de vânătoare pot fi grozave. Este foarte distractiv să privim cum sare și se luptă cu prada, iar petrecerea timpului împreună întărește legătura dintre noi. Să acordăm cel puțin 15 minute pe zi jocului.

Să programăm o vizită la veterinar

Cel puțin o dată pe an, ar trebui să ne ducem animăluțul la veterinar pentru o examinare generală, astfel ne putem asigura că este sănătos și putem depista eventualele probleme din timp. În acest caz, dacă este necesar, să actualizăm și informațiile atașate cipului.

Mai multă atenție îngrijirii

Îngrijirea blănii animăluțului, pe lângă că ne ajută să fie mai puțin păr pe haine și pe mobilier, este importantă pentru că dispersăm uleiurile naturale produse pe piele în timpul pieptănării, astfel blana devine mai strălucitoare și mai sănătoasă. În plus, majorității animăluțelor le place să fie îngrijite, așa că asigurăm un timp plăcut, pozitiv petrecut alături de ei.

Curățarea jucăriilor Jucăriile vechi și murdare pot fi un mediu ideal pentru bacterii. Să stabilim o zi în care să verificăm jucăriile animăluțului nostru și să le aruncăm pe cele care sunt deja în stare proastă și să curățam detaliat jucăriile rămase, astfel jocul va fi distractiv și sigur.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!