Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Transport public cu un câine

Data publicării: 10/05/2023

Chiar dacă nu avem mașină, merită să explorăm locuri mai îndepărtate alături de prietenul nostru blănos – ne putem deplasa în multe locuri cu ajutorul transportului public. Putem vizita parcuri noi, ștranduri pet friendly și putem avea experiențe de neuitat cu animăluțul nostru. Bineînțeles, nu toți câinii se bucură de călătoria cu autobuzul, trenul sau tramvaiul, dar merită să încercăm. Trebuie neapărat să ne pregătim înainte de călătorie.

La fel cum există persoane cărora le place să folosească transportul public, iar altora nu le place, același lucru este valabil și pentru câini. Pentru unii câini călătoriile pot fi stresante și înfricoșătoare. Trebuie să fim atenți la nevoile și bunăstarea prietenului nostru blănos. Există momente în care transportul public nu este deloc recomandat, de exemplu după o intervenție chirurgicală și în caniculă.

Modul de transport

Înainte de a urca într-un vehicul de transport public cu prietenul nostru loial, să citim regulamentul care cuprinde condițiile în care ne putem transporta animăluțele. Nu toate vehiculele permit accesul câinilor la bord și, chiar dacă permit, există reguli care trebuie respectate.

De exemplu, câinii pot fi transportați de obicei în trenuri, însă șoferii de taxi ar trebui întrebați dacă acceptă câinii și care sunt condițiile, iar dacă mergem cu metroul trebuie să ne putem ridica animăluțul când folosim scările rulante. De asemenea, poate fi nevoie de bilet pentru câinele nostru, însă acest lucru poate varia de la o companie la alta și poate depinde de mărimea animalului și de metoda de transport (cușcă de transport, geantă, lesă).

Ideal ar fi să călătorim într-un moment al zilei când nu este prea cald și când este puțin trafic. Un vehicul aglomerat poate fi înfricoșător pentru cățelul nostru.

Oriunde mergem, să nu uităm că nu toată lumea iubește câinii la fel de mult ca noi. Să nu lăsăm câinele în apropierea nimănui fără să îi întrebăm și să ne asigurăm că nu îi deranjează pe ceilalți.

Lucruri recomandate pe care să le aduci cu tine:

Apă: în lunile mai calde este deosebit de important să avem apă potabilă proaspătă, rece și ceva din care animăluțul nostru poate bea în mod regulat.

Pungi: să sperăm că câinele nostru nu își va face treaba în autobuz sau în tren, dar s-ar putea să avem nevoie de pungi igienice oriunde în timpul zilei.

Gustări: întărirea pozitivă este, de asemenea, foarte importantă în timpul transportului, deoarece este o modalitate de a-i arăta câinelui că se comportă bine, conform comportamentului așteptat. Așadar, este bine să avem în geantă un pachet de recompense.

Hrană: Dacă plănuim o excursie de o zi întreagă, să nu uităm că s-ar putea să nu ajungem acasă până la ora cinei, așa că ar putea merita să luăm cu noi acea porție de mâncare.

Ce trebuie să știe câinele?

Putem avea o călătorie sigură și fără probleme numai dacă prietenul nostru blănos se comportă bine și cunoaște câteva comenzi de bază. „Stai”, „șezi”, „jos” și „vino” sunt esențiale. Dacă animăluțul nostru poate face aceste lucruri chiar și atunci când există distrageri în jurul lui, probabil că se va descurca bine în timpul călătoriei.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!