Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

3+1 jocuri distractive pentru papagali

Data publicării: 08/03/2023

Papagalii sunt animăluțe foarte speciale și inteligente, care sunt, de asemenea, buni parteneri în joacă. Fie că vrem să ne distrăm, să scăpăm de plictiseală sau doar să ardem calorii, probabil că pasărea noastră va fi fericită să petreacă timp cu noi. Desigur, nu toate păsările se bucură de toate jocurile la fel, dar cu siguranță vom găsi ceva care să-i placă și prietenului nostru cu cioc.

1. Prinde-l și adu-l înapoi

Cu unele păsări ne putem juca la fel cum ne jucăm cu prietenii noștri loiali, câinii. Alegem o minge mai mică sau orice jucărie ușoară și moale pe care prietenul nostru cu pene o poate prinde cu ciocul. Aruncăm obiectul ales în direcția papagalului nostru și spunem „Prinde!”. Dacă avem noroc, pasărea noastră va merge după jucărie și o va ridica cu ciocul. Dacă se întâmplă acest lucru, este important să o lăudăm.

După aceea, încercăm să învățăm papagalul să ne aducă obiectul înapoi. Este important să folosim întotdeauna aceleași cuvinte ca instrucțiuni, iar dacă pasărea noastră a fost cuminte, să nu uităm să o lăudăm. Cu 10 minute de dresaj pe zi și multă răbdare, ne putem atinge scopul.

2. Baschet pentru păsări

Putem să ne învățăm papagalul să joace baschet cu o minge și un coș care se potrivesc cu dimensiunile lui. Acestea se pot găsi printre jucăriile realizate special pentru papagali, sau printre jucăriile destinate copiilor. Putem cumpăra bile și cercuri din material textil în miniatură care pot fi prinse de perete.

Mai întâi, punem cercul pe pământ lângă perete, apoi îi arătăm păsării mingea, îi spunem „Aruncă!” și punem mingea în cerc/coș. Apoi îi dăm mingea păsării și îi spunem din nou „Aruncă!”. Dacă pune și ea mingea în cerc, să o lăudăm. Dacă nu înțelege ce să facă, trebuie să îi arătăm de mai multe ori. Mai devreme sau mai târziu, probabil va înțelege care este sarcina, iar după aceea putem așeza coșul chiar mai sus.

3. De-a v-ați ascunselea

Să mergem cu animăluțul nostru într-o parte necunoscută a casei, unde nu a mai fost niciodată, cum ar fi dormitorul. Să așezăm pasărea la un capăt al camerei, apoi să plecăm de acolo și să îi spunem „Găsește-mă!”. Să privim din spatele patului sau prin uşă, astfel încât papagalul nostru să ne vadă o clipă şi să pornească după noi. Poate ajuta să îi rostim numele. Dacă pasărea noastră ne iubește și s-a dezvoltat deja un anumit nivel de atașament, atunci există șanse mari să încerce să ne găsească pentru că nu vrea să fie singur într-un loc neobișnuit. Când ne găsește, să îi spunem ”Bravo!” și să o mângâiem pe cap.

+1 Boo!

Acest joc se poate juca pe pat de exemplu. Vom avea nevoie de încă o persoană. Să rugăm un prieten sau membru al familiei să ridice peste pat un prosop sau o pătură sub forma unui cort. Să punem papagalul la un capăt al cortului și să mergem pe cealaltă parte și să spunem „Boo!”. Dacă totul merge bine, animăluțul nostru ne va urma, iar când se va apropia, putem merge repede pe partea cealaltă, unde sperăm că pasărea noastră ne va urma din nou. În acest joc, ne putem mișca mult.

Este în regulă dacă papagalul nostru nu vrea să se joace cu noi imediat, să nu renunțăm. Să repetăm ​​sarcina sau să revenim la ea în altă zi. Dacă se pare că nu am stârnit deloc interesul prietenului nostru cu cioc, atunci este timpul să încercăm un alt joc.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!