Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Cele mai delicioase 3 gustări de vară pentru papagali

Data publicării: 17/05/2024

Vara, este recomandat să profităm de abundența de legume, fructe și ierburi proaspete, din care pot fi pregătite gustări răcoritoare ideale pentru prietenii noștri cu pene. Aceste delicii de vară alese cu grijă pot fi pline de vitamine și minerale, care pot întări sistemul imunitar al papagalului nostru în mod natural.

Păsările au un sistem digestiv extrem de sensibil, așa că substanțele sintetice precum conservanții și pesticidele le pot afecta negativ. De aceea, este cel mai bine să selectăm fructele și legumele din propria noastră grădină sau să cumpărăm produse organice.

Pentru ca pasărea noastră să se simtă bine chiar și în zilele calde și umede, gustările răcoritoare sunt esențiale, dar să fim atenți să nu lăsăm hrana umedă în colivie mai mult de câteva ore. În lunile de vară, bacteriile se pot înmulți foarte rapid. Prin urmare, este foarte importantă curățarea regulată a hrănitorului și a adăpătorului.

Fructe proaspete pe placul papagalilor

Vara, putem găsi cu ușurință fructe proaspete care nu erau disponibile iarna, sau erau disponibile în cantități mici și la prețuri mari. Deși fructele sunt răcoritoare și conțin multe vitamine utile, nu trebuie să uităm că au și un conținut ridicat de zahăr. Din acest motiv, doar 10-15% din hrana zilnică ar trebui să constea din fructe.

Chiar dacă cumpărăm produse organice, este important să spălăm bine fructele pentru a ne asigura că nu conțin murdărie sau bacterii pe ele, care ar putea dăuna păsării noastre, deoarece papagalii sunt foarte predispuși la infecții. În unele cazuri, este recomandat să evităm și semințele fructelor.

Fructe sigure de consumat: struguri, banane, mere (fără semințe), pere (fără semințe), rodii, pepene verzi (fără semințe), cireșe (fără semințe), piersici și caise (fără semințe), mango, papaya, kiwi.

Să nu hrănim niciodată papagalul cu conserve de fructe și să evităm și avocado, deoarece persina din el poate fi toxică pentru prietenul nostru cu cioc.

Rețetă (1): Facem piure și amestecăm câteva fructe diferite, apoi punem pasta rezultată în forme pentru cuburi de gheață. Astfel, putem surprinde oricând prietenul nostru cu un mic snack colorat, sănătos și răcoritor.

Legume proaspete pentru păsări

Legumele conțin mult mai puțin zahăr decât fructele și sunt bogate în nutrienți. Putem alege cu încredere pentru papagalul nostru: spanac, varză creață, castraveți, porumb, ardei, morcovi, broccoli, roșii. Bineînțeles, trebuie să le curățăm temeinic.

Rețetă (2): Amestecăm fasole fiartă, dar deja răcită (niciodată crudă) cu câteva legume gustoase, cum ar fi castraveți, roșii și ardei.

Rețetă (3): Fierbem 2-3 căni de apă și adăugăm o cană de quinoa, apoi fierbem timp de 10 minute. După aceea, adăugăm o banană tocată și alte fructe sau chiar legume, și puțină scorțișoară. După răcire, putem oferi asta păsării noastre.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!