Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Creșterea imunității păsărilor

Data publicării: 25/07/2022

Pentru evitarea vizitelor dese la veterinar și a bolilor specifice păsărilor este indicat să le creștem imunitatea. Putem găsi alimentele necesare în cămara noastră. Este recomandat să le oferim păsărilor vitamine și minerale din surse naturale. 

  1. Portocale

Portocalele sunt o alegere excelentă, deoarece sunt gustoase și bogate în vitamina C. Vitamina C stimulează sistemul imunitar și ajută la prevenirea răcelilor și a altor boli. Aceasta poate crește nivelul anticorpilor naturali, făcând dificilă pătrunderea bacteriilor și a virușilor în corp. De asemenea, poate accelera producerea celulelor albe în sânge, care sunt necesare când este vorba de infecții. 

  1. Semințe de floarea-soarelui

Semințele de floarea-soarelui sunt o altă modalitate ieftină și naturală de a stimula imunitatea la bacterii și boli. Acestea sunt una din cele mai bune surse de vitamina E, care joacă un rol important în formarea anticorpilor și a celulelor puternice din organismul păsării noastre. Deși semințele de floarea-soarelui au efecte pozitive pentru păsări, acestea sunt bogate în grăsimi,  consumul excesiv poate duce la obezitate (ex. la cacaduci), apoi la alte boli.

  1. Morcovi

Consumul regulat de morcovi proaspeți este  recomandat păsărilor. Această legumă este plină de beta-carotină, care contribuie la sănătatea ochilor, îmbunătățește circulația  și funcțiile inimii; este eficientă împotriva celulelor canceroase. 

  1. Ardei

Multor papagali le place gustul de ardei și ardei iute. Această legumă stimulează sistemul imunitar, dar pe lângă îmbunătățirea circulației sângelui, are un efect pozitiv și asupra sistemului respirator, care este foarte important pentru majoritatea speciilor de păsări.

  1. Legume proaspete

Trebuie să ne asigurăm că prietenul nostru cu cioc primește suficiente verdețuri, cum ar fi spanacul sau varza. Pe lângă conținutul ridicat de vitamina A, conțin și multe alte substanțe nutritive de care păsările au nevoie.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!