Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Cum să alegi o colivie pentru prietenul tău cu pene?

Data publicării: 10/10/2022

Unul dintre elementele de bază ale păstrării păsărilor este de a oferi un spațiu de locuit potrivit pentru prietenul nostru micuț. Deoarece astăzi sunt disponibile colivii de multe dimensiuni, culori și forme, alegerea poate părea dificilă la început. Dar dacă urmăm un ghid simplu și luăm în considerare dimensiunea și nevoile papagalului nostru, ne poate ușura decizia.

Locul

În primul rând, trebuie să vedem unde putem plasa colivia în casa noastră. Zona aleasă trebuie să fie departe de ferestre și, de asemenea, trebuie să ne asigurăm că nu există curent. Este recomandat să plasăm colivia în partea activă a apartamentului nostru, astfel încât dezvoltarea socială a prietenului nostru cu pene să fie susținută în mod adecvat.

Dimensiunea

Desigur, trebuie să avem în vedere și dimensiunea păsării noastre. Canarii și cintezele pot fi ținute într-un spațiu relativ mic, dar papagalii mai mari vor avea nevoie de o colivie deosebit de mare. E bine să cumpărăm întotdeauna cea mai mare cușcă posibilă pentru pasărea noastră.

Dacă un papagal este ținut într-o colivie prea mică, acest lucru poate duce la un comportament nedorit, cum ar fi țipătul, ciugulirea, tulburările psihice și smulgerea penelor.

Colivia de dimensiunea ideală este suficient de mare pentru ca prietenul nostru cu pene să pășească confortabil în ea și să-și extindă complet aripile și să bată cu ele. Să nu uităm că unele accesorii (bețe, hrănitor, adăpător, jucării) ocupă spațiu. Poate are merita să consultăm cu un medic veterinar specializat în păsări pentru a afla exact ce dimensiune este recomandată pentru tipul de papagal pe care l-am ales.

Grilele

Atunci când alegem o colivie, trebuie să fim atenți și la distanța dintre grile. Pentru păsările mici, cum ar fi perușul sau pasărea iubirii, distanța dintre grile nu trebuie să fie mai mare de 1 cm, pentru ca acestea să nu se strecoare printre ele sau să rămână prinse. Poate fi o surpriză pentru mulți, dar papagalii mici sunt adevărați artiști de evadare. Pentru animăluțele mai mari, este recomandat să cumpărăm o colivie cu grile orizontale, mai degrabă decât verticale, astfel încât să se poată cățăra și să facă exerciții pe ele.

Formă și stil

Forma coliviei este, de asemenea, un factor important. Potrivit unor medici veterinari, de exemplu, coliviile rotunde pot fi dăunătoare sănătății psihologice a păsărilor, așa că sunt preferate cele pătrate. Multe colivii pot fi atârnate sau așezate pe un fel de suport, pentru aceasta este suficient să luăm în considerare dimensiunea, precum și locul unde va fi amplasată colivia în casa noastră și ce stil de căsuță pentru păsări se potrivește acolo.

Calitate si manoperă

Înainte de a cumpăra o colivie decorativă, să verificăm și dacă calitatea acesteia este adecvată. Ne pare destul de puternic, solid și sigur sau există părți libere, instabile sau posibil ascuțite? Coliviile foarte bune sunt fabricate din oțel inoxidabil, care este non-toxic, ușor de curățat și nu se va sparge. Rolul principal al cuștii este de a ne proteja pasărea și de a ne asigura că nu reprezintă o amenințare pentru sănătatea și bunăstarea acesteia.O colivie pentru păsări proiectată corespunzător oferă de obicei un loc confortabil în care papagalul să poată trăi mulți ani. Să nu uităm că animăluțul nostru își va petrece cea mai mare parte a timpului în colivie, așa că este important să ne asigurăm că așezăm jucării colorate, bețe și alte accesorii în ea, astfel încât amicul nostru cu pene să se poată distra în orice moment.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!