Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Idei de cadouri pentru păsări: cele mai delicioase gustări

Data publicării: 29/12/2023

Chiar dacă nu suntem bucătari prea pricepuți, este distractiv să pregătim câteva bunătăți simple și gustoase pentru prietenul nostru înaripat în preajma Crăciunului. Cel mai bine este să alegem gustări de casă, care nu numai că diversifică dieta păsării noastre, dar sunt, de asemenea, pline de nutrienți și vitamine suplimentare, sprijinind astfel sistemul imunitar al animăluțului nostru.

1. Delicii cu ou

Poate părea ciudat la început, dar ouăle sunt o sursă excelentă de nutrienți pentru papagali. Dacă dorim să pregătim o omletă sănătoasă pentru prietenul nostru cu cioc, putem sparge două ouă într-o pungă pentru congelator și să adăugăm ingredientele preferate ale păsării noastre, cum ar fi semințele de mei sau de floarea soarelui, sau chiar bucăți de fructe și legume.

Se elimină excesul de aer din pungă și se sigilează. Apoi fierbem apă într-un vas și punem punga în ea. Gătim omleta în acest fel aproximativ 13-14 minute, dar trebuie să ne asigurăm că ouăle sunt complet fierte. Când este gata, scoatem punga din apă, având grijă să nu ne ardem, tăiem o parte a pungii cu foarfeca, astfel încât omleta să alunece imediat pe farfuria pregătită.

Înainte de a servi mâncarea papagalului, trebuie să ne asigurăm că aceasta se răcește la temperatura camerei. Aproximativ o oră mai târziu, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor, scoatem omleta neconsumată din colivia păsării și o aruncăm.

2. Gustare cu fulgi de ovăz

Pe lângă fructele și legumele proaspete care sunt bune pentru păsări, cerealele integrale pot avea, de asemenea, un efect benefic asupra organismului păsărilor.

Punem o cană de fulgi de ovăz uscat într-un bol și îl amestecăm cu un ou crud. Dacă dorim, putem pune și puțină coajă de ou zdrobită, pentru a adăuga și mai mult calciu hranei. Ca îndulcitor, putem folosi 2-3 linguri de miere. Ungem ușor o tavă mică cu ulei vegetal și întindem amestecul de fulgi de ovăz pe ea. Coacem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 8-10 minute sau până când se întărește.

Când este gata, scoatem din cuptor și lăsăm să se răcească, apoi tăiem în bucăți mici. Resturile pot fi păstrate în frigider pentru maximum trei zile.

3. Germeni crescuți acasă

Una dintre cele mai bune modalități de a crește aportul de proteine și vitamina A al păsării noastre este să-i oferim germeni proaspeți. Germenii de lucernă cumpărați din magazin pot fi, de asemenea, potriviți pentru acest scop, dar este mult mai distractiv să îi creștem singuri acasă.

Întindem o porție de semințe din hrana obișnuită a papagalului nostru în șervețele umede, apoi le punem pe pervazul ferestrei unde primesc destul de multă lumină solară și căldură. Le lăsăm acolo timp de 24 de ore. După acest timp, probabil că vom găsi majoritatea semințelor germinate. Dacă nu, motivul poate fi că hrana nu a fost destul de proaspătă și trebuie să o înlocuim cu o altă porție. Indiferent de bunătățile pe care le pregătim pentru papagalul nostru, trebuie să ne asigurăm că toate ingredientele sunt potrivite pentru el.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!