Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Împrospătarea coliviei în timpul primăverii – cum ne putem surprinde prietenul cu pene?

Data publicării: 11/04/2023

Atunci când facem curățenia de primăvară, să nu uităm de de colivia prietenului nostru cu pene și să o împrospătăm puțin. Pot exista accesorii care trebuie înlocuite și ne putem surprinde papagalul cu o noutate sau două. Ideea este să cumpărăm întotdeauna numai gustări sau articole care cu siguranță nu sunt periculoase pentru pasărea noastră.

1. Hrană

Papagalul nostru are nevoie de hrană specială, adecvată rasei. Dar, odată cu sosirea primăverii, este timpul să facem alimentația și mai variată cu câteva bucăți de legume și fructe proaspete (de exemplu, păpădie, mere, mango etc.). Să evităm însă avocado, ceapa, alcoolul și ciocolata, deoarece au un efect toxic asupra animăluțelor noastre.

2. Colivie

Cu cât este mai mare colivia, cu atât mai bine. Prin urmare, dacă se poate, să alegem o cușcă mai mare pentru pasărea noastră și să o mobilăm cu accesoriile obișnuite, astfel încât mediul să nu-i fie complet străin, dar bineînțeles, niște jucării noi sunt întotdeauna binevenite.

3. Bețe de odihnă

Papagalilor le place foarte mult să se odihnească pe bețe, așa că este important să punem câteva în cușcă. Trebuie să ne asigurăm că alegem bețe care nu conțin substanțe chimice și coloranți.

4. Hrănitoare și adăpători

Igiena adecvată este foarte importantă pentru hrănitoare și adăpători, așa că, dacă vedem că cele existente sunt greu de curățat și trebuie înlocuite, atunci ar trebui să cumpărăm altele noi.

5. Ascunzătoare

Papagalii sunt, de obicei, bine vizibili pentru toți membrii familiei în coliviile lor, deși uneori pot își dori un pic de intimitate și pot fi bucuroși să se ascundă. În special dacă, de exemplu, se simt în pericol din cauza prezenței unui alt animăluț. Dacă nu am făcut-o deja, să îi cumpărăm prietenului nostru cu pene o ascunzătoare mică unde se poate ascunde ori de câte ori are chef.

6. Jucării

Tuturor animăluțelor le place să se joace, iar prietenul nostru cu cioc nu face excepție. Să luăm întotdeauna jucării special făcute pentru papagali și să încercăm să alegem cât mai multe texturi diferite. Jucăriile pot chiar ajuta la uzura ciocului și a ghearelor. Cu toate acestea, trebuie să ne asigurăm că jucăriile nu au părți ascuțite și care pot fi înghițite.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!