Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

3+1 bunătăți pentru reptile

Data publicării: 06/03/2023

Obiceiurile de hrănire ale reptilelor sunt semnificativ diferite de cele ale câinilor sau ale pisicilor. Ce fel de hrană îi oferim animalului nostru cu sânge rece depinde de rasa și vârsta lui. Cu toate acestea, există câteva gustări delicioase de care majoritatea reptilelor s-ar bucura cu siguranță. Cu puțină creativitate putem chiar să creăm noi aceste delicii speciale.

1. Greieri

Greierii sunt una dintre cele mai populare alimente de pe piață pentru reptile. Nu numai pentru că sunt bogați în nutrienți, ci și pentru că sunt disponibili în majoritatea magazinelor de animale și sunt relativ ieftini. Fiincă îi putem obține în mai multe mărimi, indiferent de vârsta reptilei noastre, vom putea găsi dimensiunea potrivită pentru aceasta. De exemplu, geckoului, dragonilor cu barbă și vasiliștilor le place să le mănânce greieri.

2. Viermi de făină

Viermii de făină sunt în primul rând favoriții reptilelor tinere și a amfibienilor. Aceste larve mici au un conținut ridicat de umiditate și proteine ​​și pot fi folosite ca hrană pentru multe specii de reptile. Ele pot fi o completare excelentă a unei diete variate și, deoarece sunt relativ mici, le putem pune într-un bol mic de hrănire fără să ne facem griji că se târăsc afară. Însă, chiar dacă ar încerca să evadeze, probabil că nu ar ajunge departe, pentru că prietenul nostru cu sânge rece i-ar prinde imediat în terariu.

3. Larve de trandafir

Larvele gândacului de trandafir sunt mai puțin cunoscute în rândul deținătorilor de reptile decât greierii și viermii de făină, dar au un conținut uriaș de nutrienți, umiditate și grăsime. Ei bine, le-am putea numi ”batonul de ciocolată al reptilelor”, așa că este recomandat să i le oferim doar ocazional reptilelor noastre, precum agama, cameleonul, vasiliscul sau scincul nostru.

+1 Cartofi dulci umpluți

Dacă vrem să ne surprindem reptilele cu un prânz cu adevărat special, le putem pregăti cartofi dulci umpluți. Este un răsfăț excelent pentru dragonii cu barbă, scincii cu limbă albastră, unele broaște țestoase și tegu.

Ingrediente:

– 1 cartof dulce
– 1 măr
– câteva bucăți de fasole verde
– hrană peletată pentru reptile
– câteva insecte
– calciu

Preparare:

Gătim cartoful dulce în coajă, apoi scoatem interiorul și îl punem într-un bol pentru amestecat. În timp ce cartofii se gătesc, putem tăia și mărul și fasolea verde în bucățele mici. Umezim hrana peletată. Amestecăm mărul, fasolea și hrana peletată cu cartofii dulci din bol, apoi introducem amestecul răcit înapoi în coaja cartofului și presărăm cu insecte și calciu. Este gata de servit!

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!