Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Animale cu sânge rece într-un apartament călduros

Data publicării: 25/07/2022

Stresul provocat de căldură este o amenințare pentru toate animalele de companie, chiar și pentru reptile. Așadar, trebuie să luăm toate măsurile de precauție pentru a asigura sănătatea animalelor noastre de companie și în timpul verii. 

Menținerea temperaturii ideale în locuință

Pentru a ține animalele în viață, trebuie să le creăm un mediu specific lor și trebuie să schimbăm și noi câteva lucruri în mediul nostru. Primul pas este acela de a obţine un termometru de bună calitate. 

Vara va fi mai dificil, deoarece trebuie să ne asigurăm că spațiul animalului nostru de companie nu se încălzește prea tare. Este important, de exemplu, să ținem terariul departe de ferestre și de orice loc care poate deveni prea cald. Pentru unele specii o cameră cu aer condiționat poate fi cea mai bună soluție. În cazul speciilor tropicale este necesar să oprim încălzitorul în timpul zilei pentru a evita supraîncălzirea terariului. Este foarte important să asigurăm atât zone calde, cât și zone reci pentru prietenul nostru. 

Verificarea umiditatății

Reptilele se dezvoltă bine într-un mediu cu umiditate relativ ridicată, dar prea multă umiditate le poate cauza încălzire și disconfort. Dacă observăm că nivelul de umiditate este ridicat, trebuie să ne asigurăm că terariul este ventilat corespunzător. Cu toate acestea, dacă locuim într-o zonă mai uscată, va trebui să creștem umiditatea. Putem crește umiditatea așezând un vas cu apă în încăpere sau prin utilizarea unui umidificator.

Să nu uităm de hidratare

Cel mai bun mod de a evita deshidratarea și insolația în timpul verii este de a consuma multe lichide. Acest lucru este valabil și pentru reptile. Putem asigura hidratarea reptilelor noastre, asigurându-ne că este întotdeauna apă curată în apropierea lor. Dacă avem un dozator automat, este important să verificăm dacă acesta funcționează corect și să ne ținem ochii pe terariu pentru a ne asigura că valorile sunt corecte și  există suficientă apă în el. S-ar putea să fie nevoie să umplem bolul de mai multe ori pe zi. Să nu uităm să ne asigurăm că bolul de apă nu este prea adânc, pentru ca reptilele să nu se înece.

Semne de insolație

Simptomele includ tremurături, confuzie, pierderea conștiinței; din păcate, poate apărea și moartea subită. În timpul verii, ar trebui să verificăm starea terariului nostru și a animalelor cu sânge rece mai des decât de obicei. Dacă observăm orice simptom la animalul nostru de companie, acesta trebuie dus imediat la un veterinar specializat în reptile. Un ajutor rapid i-ar putea salva viața.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!