Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Avantajele plantelor vii din terariu

Data publicării: 11/04/2023

Înainte de a aduce acasă un animal cu sânge rece, trebuie să-i amenajăm terariul pentru a face tranziția în noua casă cât mai ușoară și fără stres. În astfel de cazuri, una dintre cele mai frecvente întrebări este dacă merită să alegem plante vii sau artificiale. Decizia poate fi îngreunată de faptul că ambele au avantaje și dezavantaje, dar pot fi enumerate mai multe argumente în favoarea plantelor naturale.

Împrospătează aerul

După cum știm, plantele vii fotosintetizează folosind lumina soarelui, aerul și apa. Oxigenul este un produs secundar al procesului. În mediile închise, precum în terariile bioactive, fotosinteza ajută la menținerea aerului proaspăt, evitând aerul învechit și lipsit de oxigen.

Mențin umiditatea

Un alt proces, mai puțin cunoscut, în timpul transpirației, plantele eliberează vapori de apă în aer. Acest lucru crește umiditatea din terariu, mai ales noaptea, când umidificarea este cea mai activă. Acest lucru este foarte benefic pentru reptilele tropicale.

Susțin sănătatea solului

Prin rădăcinile lor, plantele vii promovează buna funcționare a proceselor organice benefice din sol și creează nutrienți utili. În acest fel, ele mențin sănătatea și echilibrul solului.

Pot fi comestibile

Plantele naturale pot servi ca hrană pentru reptilele erbivore și omnivore, astfel încât pot declanșa un comportament instinctiv la animalele noastre cu sânge rece. Plantarea unei varietăți de plante comestibile ne poate ajuta la crearea unei diete mai variate și mai echilibrate.

Pot funcționa ca sursă de apă potabilă

După evaporarea peste noapte, roua poate apărea pe unele plante dimineața, iar reptilele preferă adesea această umiditate în locul adăpătorii lor artificiale.

Oferă spațiu suplimentar de ascundere

Ascunzătoarele nu trebuie să fie întotdeauna tuneluri sau peșteri de piatră. Vegetația vie poate fi, de asemenea, o excelentă ascunzătoare pentru mai multe specii de reptile.

Ecologic

Plantele sunt biodegradabile dacă le aruncăm, florile artificiale, din păcate, nu. În plus, cultivarea și transportul lor implică mai puține emisii de dioxid de carbon decât producția de plante artificiale.

Nu încarcă atât de mult portofelul

În timp ce plantele vii mari pot fi scumpe, florile artificiale de aceeași dimensiune pot costa și mai mult.

Arată extrem de bine

Deși acest lucru este subiectiv și trebuie să ne ocupăm de ele, un terariu mobilat cu plante vii poate fi 100% natural și frumos, pe care suntem bucuroși să le arătăm și altora.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!