Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

Decorațiuni de Crăciun în acvariu?

Data publicării: 29/12/2023

În săptămânile dinaintea Crăciunului, dedicăm tot mai mult timp decorării casei noastre pentru sărbători. Așezăm decorațiuni pe masă și ușă, agățăm luminițe la ferestre și în interior, iar în cele din urmă, pregătim bradul de Crăciun cu multe globuri strălucitoare și alte frumuseți. Dacă suntem atenți la detalii și avem un strop de creativitate, putem aduce atmosfera de Crăciun și în acvariul nostru.

Cel mai important aspect este că, dacă avem pești sau alte organisme acvatice în acvariu, să folosim doar accesorii care sunt 100% non-toxice și sigure pentru apă, iar după câteva zile nu eliberează substanțe nocive. Cea mai sigură modalitate de a decora habitatul peștilor noștri este să achiziționăm decorațiuni doar din magazine specializate în animale de companie sau acvaristică.

Pietricele

Există șanse mari să găsim pietricele de sticlă colorate și lustruite în orice magazin care vinde pești și alte echipamente de acvaristică. Roșu, verde, auriu, argintiu sau alb, toate sunt alegeri perfecte, depinde doar de preferințele noastre. Avantajul pietrelor roșii este că le putem refolosi în jurul Zilei Îndrăgostiților, dacă dorim, sau chiar pot rămâne în acvariu pe termen lung.

Stânci

Dacă găsim pietre și marmură în culori festive, le putem folosi pentru a da un aspect deosebit acvariului. Orice material care nu este poros și din care nu se eliberează substanțe chimice ar putea fi potrivit. Cu acestea putem crea ascunzători și poduri la fel cum facem cu pietrele noastre obișnuite, iar paleta lor colorată va adăuga o notă specială vizuală.

Pietre

Dacă avem câteva pietre în formă de cutie/pachet sau le găsim într-un magazin, le putem lega cu panglici subțiri și colorate pentru a crea mici cadouri, care pot arăta grozav împrăștiate pe fundul acvariu.

Figurine

Printre obiectele decorative din sticlă sau ceramică, putem găsi piese care ar arăta bine în acvariul nostru. Trebuie doar să fim siguri că nu reprezintă un pericol pentru peștii noștri, adică nu au vopsea toxică pe ele și nu au părți ascuțite care ar putea răni animăluțele noastre. De asemenea, evităm decorațiunile cu sclipici sau adeziv, așadar o figurină sau un glob care este doar din sticlă sau ceramică pură va fi potrivită.

Decorațiuni exterioare

Dacă suntem nesiguri cu privire la decorațiunile plasate în apă, nicio problemă. Putem să aducem atmosfera de Crăciun și din exteriorul acvariului. Putem alege, de exemplu, hârtie de împachetat cu motive festive pentru fundal, lipim câteva stickere în formă de fulgi de zăpadă pe sticlă sau putem lega întregul acvariul cu o panglică drăguță, care se termină cu o fundă frumoasă. Astfel, acvariul va arăta că ne pregătim pentru sărbători, fără să ne facem griji pentru sănătatea peștilor noștri.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!