Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletterul Fressnapf și fii primul care află ultimele noutăți

ANCP
 
ec.europa.eu

Decorațiuni de primăvară pentru acvariu

Data publicării: 16/04/2024

Odată cu sfârșitul iernii întunecate și cu apropierea primăverii, este timpul să aducem la viață și acvariul nostru. Putem să folosim diverse decorațiuni colorate, pe care le putem achiziționa din magazine sau online, sau s-ar putea să avem câteva elemente de decor interesante ascunse în sertarul nostru de acasă. Cu puțină creativitate, putem crea o atmosferă de primăvară în jurul peștilor noștri.

Dacă am decis să decorăm acvariul atât în interior, cât și în exterior, înainte de a achiziționa accesoriile necesare, ar trebui să luăm în considerare câteva aspecte importante:

– Unul dintre acestea este că decorul pe care dorim să-l punem în interiorul acvariului ar trebui să se potrivească într-o oarecare măsură cu atmosfera deja creată și ar fi bine să aibă și o funcționalitate suplimentară, cum ar fi oferirea unui adăpost pentru pești.

– În al doilea rând, dacă avem un stil definit pentru acvariul și casa noastră, noul aspect ar trebui să se potrivească cu acesta, deoarece o astfel de cutie de bijuterii este elementul central al fiecărei camere.

– Și, foarte important, în apă trebuie introduse numai obiecte sigure, care să nu dăuneze sănătății locuitorilor acvariului. Cu alte cuvinte, acestea nu ar trebui să elibereze nicio substanță dăunătoare sau toxică și să nu aibă nicio parte ascuțită sau tăioasă care ar putea răni peștii.

Culori

Când ne amenajăm pentru prima dată acvariul, avem deja o idee aproximativă despre cum vrem să arate. Mulți aleg culori naturale în acest moment, dar există și cei care, chiar și ca începători, sunt îndrăzneți în decorare. Dacă până acum predominau nuanțele de verde și maro, primăvara ar putea fi momentul potrivit să adăugăm câteva culori în jurul peștilor noștri. Să vedem, de asemenea, ce se potrivește cu camera în care se află acvariul. Roz, galben sau mov? Orice alegere poate fi minunată.

Stânci și plante

Fiecare acvariu trebuie să conțină stânci, pietricele și plante. Primăvara putem alege cu încredere dintre pietre și stânci colorate, iar printre plante se pot găsi și unele cu aspect mai vesel, cum ar fi coralii. Nu trebuie să ne limităm doar la flori vii, printre plantele artificiale avem mai multe șanse să găsim o variantă de culoare care să se potrivească cu ideea noastră.

Dacă am găsit o bucată frumoasă de stâncă în timpul unei excursii sau o scoică superbă în timpul vacanței, pe care ne-ar plăcea să o vedem în acvariu, trebuie să fim foarte atenți să le punem în apă doar după o curățare temeinică. Obiectele din mare pot conține nu doar diverse bacterii, ci și săruri care se pot elibera în apă și pot afecta negativ calitatea acesteia. De aceea, merită să alegem din oferta magazinelor.

Fundal și decorațiuni exterioare

Este simplu, dar spectaculos să lipim un fundal cu tematică de primăvară pe spatele acvariului, pentru a ne asigura că nimic dăunător nu ajunge în apă. O altă soluție bună ar fi să legăm în jurul acvariului o panglică cu flori și să lipim câteva flori mici și colorate în diferite locuri.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!