Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
ANCP
 
ec.europa.eu

Hrănirea în exces a peștilor – cum ne dăm seama?

Data publicării: 25/07/2022

Hrănirea este una dintre cele mai distractive activități atunci când deținem pești. În timp ce peștii mănâncă, le putem observa culoarea, mărimea și starea sănătății. Trebuie să fim atenți să nu îi hrănim în exces. Există mai multe semne care indică faptul că nu adăugăm cantitatea potrivită de hrană în acvariu.

  1. Peștii par înfometați mereu 

Peștii tropicali și carasul auriu înoată deseori aproape de suprafața apei și se prefac că vor hrană. Dar asta nu înseamnă neapărat că le este foame, nu trebuie să căutăm imediat hrana pentru pești. 

  1. Extra hrană

Unii stăpâni se tem că peștilor le va fi foame mai târziu, așa că aruncă mai multă hrană în apă. Totuși, este important să nu dăm o cantitate prea mare de mâncare  peștilor, pentru că putem să-i ucidem, iar mâncarea neconsumată poate genera alte probleme în acvariu.

  1. Alimentele de pe fundul acvariului

În cazul în care observăm mâncare pe fundul acvariului, ne va fi clar că le oferim o cantitate prea mare de mâncare peștilor. Mâncarea oferită trebuie să dispară în câteva minute de la momentul hrănirii. Mâncarea care plutește la suprafață indică același lucru: prea multă hrană.

  1. Pietricele murdare

Mai devreme sau mai târziu va trebui să curățăm pietrișul și algele în plus de pe fundul acvariului. Supradoza hranei accelerează degradarea pietrișului și creează un spațiu toxic pentru pești : fecale, mâncare veche, etc. 

  1. Apă tulbure

Apa tulbure este de obicei cauzată de creșterea excesivă a bacteriilor, care sunt cauzate de alimentele neconsumate. 

  1. Calitatea inferioară a apei

Este important să verificați periodic pH-ul, nivelul de amoniac și nitrați din apă. Un pH scăzut și un nivel ridicat de amoniac și nitrați în apă pot fi, de asemenea, o consecință a supraalimentarii. Acest lucru trebuie luat în serios, deoarece, dacă calitatea apei se deteriorează, prietenii noștri cu branhii se pot îmbolnăvi sau chiar muri.

  1. Pești supraponderali 

Peștii ornamentali sănătoși sunt, în general, slabi și înoată ușor. Dar, dacă îi hrăniți prea mult, se pot îngrășa cu ușurință. Grăsimea acumulată și în prisos le poate comprima organele, poate cauza probleme de circulație, balonare și alte probleme digestive. O regulă pe care o putem aplica este să hrănim peștii doar atât cât pot  consuma într-un minut.

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!