Broaștele pot fi animale de companie grozave pentru oamenii potriviți, dar broaștele sălbatice se confruntă cu declinul și dispariția populației, în mare parte din cauza activităților umane. Din nefericire, comerțul cu animale de companie este probabil un factor care contribuie la acest lucru, așa că, înainte de a cumpăra o broască, trebuie să ne asigurăm că aceasta s-a născut la un crescător și este sănătoasă.
Îngrijirea broaștelor domestice
Broaștele în captivitate trăiesc destul de mult timp în condiții ideale, așa că trebuie să ne pregătim pentru un angajament pe termen lung. Durata medie de viață este de 4-15 ani, dar unele specii pot trăi și mai mult.
Îngrijirea brotăcelului
Unele dintre broaștele mici disponibile în magazinele de animale de companie pot deveni gigantice. Numele lor poate fi chiar înșelător, de exemplu, când auzim despre broaștele „pixie”, s-ar putea să credem că sunt mici, dar de fapt sunt broaște foarte mari, cunoscute sub numele broască-bou sau broască taur și pot avea dimensiuni de până la 20-23 cm. Porecla drăguță provine de la numele lor Pyxicephalus adspersus, din latină.
Unii oameni pot considera broaștele plictisitoare, dar unele dintre speciile mai mici sunt destul de active. Desigur, cele mai în vârstă stau aproape toată ziua și nu se mișcă prea mult. Datorită pielii lor speciale și sensibile, nu sunt animăluțe care pot fi mângâiate.
Înainte de a lua o decizie nu trebuie să uităm că, dacă călătorim adesea mai mult de 1-2 zile, poate fi dificil să găsim un membru al familiei sau un prieten care să aibă grijă de broasca noastră.
Habitat
Chiar înainte de a duce acasă amfibianul ales, trebuie să-i pregătim un terariu care să aibă valorile potrivite pentru apă, umiditate și temperatură. Trebuie să ne asigurăm că mediul creat în terariu este cât mai asemănător cu habitatul natural al speciei de broască sălbatică. Terariile acvatice, terestre, semi-terestre, în funcție de specie, pot fi toate considerate.
Menținerea curățeniei în habitatul broaștei poate necesita multă muncă. Majoritatea broaștelor au cerințe foarte simple de lumină, temperatură și umiditate, dar sunt și foarte sensibile la murdăria din mediul lor.
Hrănire, hidratare
Regimul alimentar al broaștelor depinde, de asemenea, de rasă, dar, în general, broscuțele sunt carnivore și va trebui să le oferim hrană vie. Multe broaște mănâncă insecte, cum ar fi greieri, viermi, omizi, fluturi și lăcuste. Cele mai mari vor mânca cu plăcere chiar și șoarecii roz. Să nu uităm că apa proaspătă și curată ar trebui să fie întotdeauna disponibilă în terariul animăluțului nostru.
Speciile de broaște care sunt ideale pentru începători includ: broasca cu gheare pitice de vest, buhaiul de baltă cu burta roșie, broasca verde de copac australiană, broasca africană cu gheare, brotăcelul, broasca cu coarne a lui Cranwell.