Skip to main content
FRESSNAPF
FRESSNAPF

Abonează-te la newsletter pentru oferte personalizate, 10% reducere de bun venit și multe alte surprize

ANCP
 
ec.europa.eu

3+1 gustări de casă sănătoase pentru pisici

Data publicării: 11/04/2023

Câinii ar face aproape orice pentru câteva recompense. Deși nu se poate spune același lucru despre pisici, cu ocazia unor evenimente speciale (cum ar fi zilele de naștere sau Ziua Mondială a Pisicii) ne-am putea surprinde și felinele cu niște delicii sănătoase, de casă. De asemenea, pot exista momente și în timpul săptămânii când pisica noastră are nevoie de puțină motivație suplimentară.

Cu toate acestea, pe lângă entuziasm, este nevoie și de alte lucruri pentru a-i pregăti o recompensă cu adevărat gustoasă pisicii noastre. Înainte de a începe ar trebui să ne punem următoarele întrebări: Ce alimente îi plac cu adevărat pisicii noastre? Ce ingrediente sănătoase putem obține? În general, prea multe cereale nu sunt bune pentru animalele noastre, dar unele alimente umane (cum ar fi ciocolata, cafeaua, alcoolul, zahărul, sarea, stafidele, avocado, ceapa etc.) sunt strict interzise!

Să nu uităm că fiecare pisică are propriile preferințe în ceea ce privește hrana.

Câteva ingrediente speciale pe care e bine să le avem acasă dacă dorim să ne surprindem pisica sunt: pieptul de pui, brânza, tonul, somonul și iarba mâței.

1. Snack cu morcovi și iarba mâței

Amestecăm un morcov tocat cu iarba mâței, ouă, ulei și făină. Aplatizăm aluatul, astfel încât să poată fi feliat ușor cu un cuțit sau un tăietor de pizza, apoi tăiem în bucăți mici. Coacem timp de 12 minute sau până când sunt ușor rumenite deasupra și ne pregătim pentru iubirea pe care pisica noastră o să ne-o ofere pentru aceste bunătăți. Desigur, se pot servi doar după ce s-au răcit.

2. Bunătăți de ton

Pentru a le pregăti, amestecăm o conservă de ton cu ulei de măsline, ouă, făină și piure de banane. Aplatizăm aluatul pe o hârtie de copt, apoi îl punem la cuptor la o temperatură ridicată timp de 10-15 minute, iar la final îl tăiem în bucăți mici.

3. Gustări cu brânză

Aceste delicii cu brânză trebuie făcute dintr-o combinație de brânză, iaurt, făină, mălai și apă. Întindem amestecul rezultat ca pe un aluat de pizza și îl coacem pentru aproximativ 25 de minute, apoi îl tăiem în pătrate mici, potrivite pentru pisica noastră. Este bine dacă gustarea este crocantă la exterior și moale în interior.

+1 recompensă fără gluten

Putem face această gustare crocantă și hrănitoare chiar dacă mini-tigrul nostru este încă tânăr. Amestecăm tonul și dovleacul cu făină de cocos, pătrunjel și ou, apoi așezăm bucățile micuțe pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Coacem bucățelele la o temperatură ridicată pentru aproximativ 15 minute și le servim după ce s-au răcit.

Indiferent de snackul pe care îl alegem pentru prietenul nostru blănos, probabil că va fi foarte mulțumit!

Nu vrei să ratezi articolele noastre în viitor?

Abonează-te acum!